More


  Arbitrii şi observatorii din judeţ, la testări pentru noul sezon

  - Advertisement -

  4

  Zi lungă pentru arbitrii şi observatorii din fotbalul judeţean. Sâmbătă, la Restaurantul Aurora peste 50 de fluieraşi şi peste 25 de observatori au avut de trecut anumite teste dar şi lecţii deschise, prezentate de managerul AJF-ului, Ovidiu Mazilu şi de arbitrul Szabolcs Kovacs.

  Ziua a început cu testele fizice ale arbitrilor de la stadionul Olimpia. Putem spune că un număr record de centrali şi asistenţi din tot judeţul au alergat mai ceva ca atleţii.
  Apoi s-a trecut la testarea teoretică. Aici, atât arbitrii cât şi observatorii au avut de răspuns la câteva întrebări referitoare la “Legile jocului“, dar şi care sunt atribuţiile acestora pe terenurile de fotbal.
  Apoi, pe un proiector au fost prezentate faze litigioase din fotbal, iar participanţii au avut ca sarcină stabilirea sancţiunilor care se impun.
  De la preşedintele AJF-ului sătmărean Ştefan Szilagyi am aflat că se va face un corp al arbitrilor şi observatorilor pentru liga de elită, unul pentru Liga a IV-a şi unul pentru Liga a V-a.
  Din păcate arbitrul FIFA Istvan Kovacs nu a putut fi prezent sâmbătă la această întrunire, ajungând abia dimineaţă de la Rosenborg, unde a arbitrat partida din preliminariile Ligii Europa, dar a transmis că îi felicită pe cei prezenţi, pentru interesul de care au dat dovadă în ceea ce priveşte testările şi a promis că va fi prezent la următoarele şedinţe.
  Este imbucurător faptul că oficialii din judeţ şi-au manifestat un interes ridicat pentru startul noului sezon, iar numărul mare denotă faptul că arbitrii şi observatorii aşteaptă cu interes noul sezon, mai ales Liga a IV-a Elite, o premieră în fotbalul judeţean.
  D. Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img