More


  Ardudenii au sărbătorit pe cinste de Ziua Oraşului

  =

  2

  Primăria Oraşului Ardud, împreună cu Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”, a organizat ieri o nouă ediţie a Zilei Oraşului Ardud. Evenimentul a debutat de la ora 12.00, cu tradiţionala paradă a majoretelor din Ardud şi a fanfarei condusă de profesorul Mircea Câcu. Manifestările specifice acestui eveniment s-au desfăşurat lângă Cetatea Ardud, locul în care a fost amplasată o scenă pe care au evoluat elevi, artişti, trupe, ansambluri diverse etc. Din programul manifestărilor amintim câţiva artişti consacraţi: Mariana Deac, Haiducii, Anamaria Dancs, Compact, Matteo şi Andreea Bălan.

  Primarul Ovidiu Duma a deschis evenimentul
  Deschiderea oficială a Zilei Oraşului Ardud a avut loc începând cu ora 13.00 pe scena amplasată la Cetate. Printre sutele de spectatori şi la invitaţia primarului oraşului Ardud, Ovidiu Duma, s-au numărat deputatul PSD Octavian Petric, respectiv consilieri locali ai oraşului Ardud. Cuvântul de deschidere l-a avut primarul Ovidiu Duma, care nu a uitat să le ureze un sincer la mulţi ani tuturor Mariilor. “Din Ardud o parte dintre oameni sunt plecaţi în străinătate, dar au rămas tot ardudeni, iar aceasta este ziua tuturor ardudenilor. De aceea, vă adresez tuturor să aveţi o zi frumoasă, să vă simţiţi bine, să vă reîntâlniţi. Poate că unii pentru mai mult timp, căci unii sunt plecaţi de o mai mare perioadă de timp, cu probleme de viaţă în întreaga lume. Vă mulţumesc pentru prezenţă şi vă doresc celor care vă sărbătoriţi ziua de nume La mulţi ani! şi, bineînţeles, La mulţi ani, Ardud!”, a declarat primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma.

  PSD, alături de ardudeni
  Prezent la eveniment, deputatul Octavian Petric şi-a reluat angajamentul de a susţine dezvoltarea oraşului Ardud. “Astăzi mă aflu pentru a doua oară în oraşul dumneavoastră de când am fost ales în Parlamentul României. Sărbătoarea oraşului dumneavoastră coincide cu o mare sărbătoare a creştinilor: Sfânta Marie mare! Cu această ocazie, vreau să adresez un călduros La mulţi ani tuturor celor care îşi serbează onomastica. Vreau să aveţi parte de o zi frumoasă, să petrecem împreună, să uităm de problemele pe care le avem fiecare dintre noi. Vreau să îi mulţumesc domnului primar şi Consiliului Local pentru invitaţie. Vreau să îl asigur pe Ovidiu Duma de tot sprijinul meu pentru realizarea proiectelor propuse. Iar dumneavoastră vă doresc distracţie plăcută!”, a precizat deputatul Octavian Petric.
  Mesajul prefectului Eugeniu Avram a fost transmis de către purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Lorena Georgi. “Vă transmit cele mai călduroase salutări şi vă urez distracţie plăcută cu ocazia Zilei oraşului Ardud. Instituţia Prefectului este şi va fi mereu alături de cetăţenii din oraşul dumneavoastră, indiferent că vorbim de acţiuni şi manifestări sociale, culturale sau care privesc administraţia locală. În încheiere nu îmi rămâne decât să vă doresc o zi frumoasă alături de familiile voastre, de fiii locului, de invitaţi şi, nu în ultimul rând, alături de aleşii dumneavoastră”, se arată în mesajul prefectului Avram.

  Distracţia a fost cuvântul de ordine
  După deschiderea oficială au urcat pe scenă în prima parte a zilei Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud, cu soliştii Daria Berende, Alina Sabău, Lucia Sabău, Variu Viorel şi Anamaria Florescu, Şcoala Populară de Arte Satu Mare, Ansamblul de dansuri germane Ardud, Ansamblul de dansuri maghiare Ardud, Ghiţă Blidar, Taraful ţigănesc Trandafirii Negri. Totodată, de la ora 16.20 a fost programat concursul “Ardud – Oraş Înfloritor”. În a doua parte a zilei au evoluat pe scena de la Ardud nume consacrate ale muzicii uşoare şi populare, precum Mariana Deac, Haiducii, Dancs Anamaria, Compact, Matteo, Andreea Bălan şi Petrişor Ruge, în timp ce seara s-a încheiat cu un foc de artificii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img