More


  Aspiranţi la şefia Guvernului

  - Advertisement -

  Candidatul PDL la prezidenţiale Cătălin Predoiu a declarat recent la un post de televiziune că sondajele menite să desemneze persoana care va intra în cursa pentru Cotroceni din partea Alianţei Creştin Liberale ar trebui să fie reluate peste o lună. Declaraţia, care se află în contradicţie cu strategia PNL şi PDL de a stabili candidatul comun în jurul datei de 8 august, nu trebuie interpretată însă ca un atac împotriva lui Klaus Iohannis, aşa cum ar putea părea. Adevărata ţintă a lui Predoiu este Mihai Răzvan Ungureanu care ar putea să-i diminueze şansele de a deveni premierul Alianţei Creştin Liberale, funcţie pe care şi-o doreşte şi la care se consideră îndreptăţit în cazul în care Klaus Iohannis va câştiga în sondaje şi apoi competiţia prezidenţială.

  În PDL nu s-a discutat însă scenariul repetării sondajelor, dar surse democrat-liberale spun că Predoiu va continua să lupte pentru a-şi creşte notorietatea, chiar dacă Iohannis va intra oficial în cursa pentru Cotroceni.

  Aceleaşi surse susţin că urmărind să-şi adjudece funcţia de premier, care în ultimă instanţă i-ar fi şi ea pe plac, Predoiu se simte ameninţat de Mihai Răzvan Ungureanu, ajuns acum şi el prim-vicepreşedinte al PDL şi aspirant la aceeaşi funcţie.

  Greul îl aşteaptă pe Vasile Blaga, care va fi nevoit să-i mulţumească pe cei doi prim-vicepreşedinţi ai PDL, ştiut fiind că, oricum, Guvernul României nu poate avea doi premieri deodată. Liderii PDL susţin că în interiorul partidului nu s-a discutat deocamdată despre strategia pentru perioada de după 8 august, când se va cunoaşte rezultatul sondajului privind numele candidatului pentru Cotroceni al Alianţei Creştin Liberale. La rândul lor, liberalii nu sunt deranjaţi de demersurile lui Predoiu, dar nu este exclus ca lucrurile să se precipite după 8 august. O competiţie între aspiranţii la funcţia de premier este inevitabilă şi poate genera orgolii şi patimi, mai cu seamă din perspectiva turului al doilea al prezidenţialelor. Atunci când, inevitabil, Victor Ponta se va confrunta de fapt cu Traian Băsescu. Care, deşi nu poate candida direct, o poate face prin epigonii săi, de care îşi leagă, după cum s-a putut afla, inclusiv ambiţia absurdă de a deveni prim-ministru.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img