More


  Azi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

  - Advertisement -

  3

  Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va începe azi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. La BAC-ul de toamnă, la nivelul judeţului Satu Mare s-au înscris 952 de candidaţi. Sesiunea de toamnă se va desfăşura în perioada 18 august – 4 septembrie. Pentru desfăşurarea sesiunii de toamnă sunt organizate centre de examen la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoş” Satu Mare, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei, respectiv la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” Satu Mare, cu subcomisie la Liceul Teoretic Negreşti Oaş.

  Începând de astăzi, la nivelul judeţului Satu Mare 952 de candidaţi se vor prezenta la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Cei care nu s-au prezentat la sesiunea din iulie vor susţine toate probele, în timp ce unii candidaţi care au căzut la unele examene, se vor prezenta doar la disciplinele pe care nu le-au promovat. Dintre aceştia, 178 s-au înscris la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, 32 la evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă, 189 la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, respectiv 180 de candidaţi la evaluarea competenţelor digitale. La probele scrise, s-au înscris 651 la proba de limba şi literatura română, 61 la proba de limba şi literatura maternă, 486 la proba obligatorie a profilului şi 509 la proba la alegere a profilului.
  Examenele vor începe azi şi mâine cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română şi limba maternă. În zilele de marţi şi miercuri se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri, urmând a avea loc proba privind evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise vor începe luni, 25 august, cu proba de limba şi literatura română, marţi, 26 august, cu proba de limba şi literatura maternă, miercuri, 27 august, cu proba obligatorie a profilului şi vineri, 29 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 1 septembrie vor avea loc afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în data de 4 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img