More


  Bac-ul tomnaticilor a debutat ieri cu probele orale

  =

  bac

  Sesiunea august-septembrie 2014 din cadrul examenului de Bacalaureat a debutat ieri cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română şi Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba maternă. Pentru aceste probe, care au fost susţinute în două centre de examinare şi două subcomisii, s-au înscris 210 candidaţi din judeţul Satu Mare.

  Elevi repartizaţi pe ore
  Pentru sesiunea de toamnă a examenelor de Bac din acest an, în judeţul Satu Mare au fost organizate două centre de examen şi anume la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoş” Satu Mare, cu o subcomisie la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei, şi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” Satu Mare, cu o subcomisie la Liceul Teoretic Negrești Oaş. Potrivit inspectorului şcolar general, Claudiu Mondici, pentru această sesiune, la nivelul judeţului Satu Mare s-au înscris 952 candidaţi, din care 668 din seria actuală şi 284 din seriile anterioare, cu peste 400 mai puţini decât anul trecut când au fost înscrişi 1.356 de candidaţi. Ieri s-a desfăşurat Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română, pentru care s-au înscris 178 de candidaţi, şi Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba maternă, la care s-au înscris 32 de candidaţi.

  Centrul de examene de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” are arondate zece licee din judeţ, şi anume cele tehnologice şi vocaţionale, iar la probele orale au fost înscrişi 76 de candidaţi pentru limba română şi 10 candidaţi pentru limba maternă. Conform directorului liceului, Maria Măgurean, pentru a fi evitată aglomeraţia, candidaţii au fost repartizaţi pe ore pentru a se prezenta la aceste probe. “Am organizat două subcomisii care şi-au început activitatea la ora 8.30. De la ora 15.00 vor urma candidaţii care susţin proba la limba maternă. Evaluarea a decurs normal şi nu au fost semnalate cazuri deosebite”, a precizat Maria Măgurean.

  Candidaţii care au susţinut aceste probe au fost de părere că subiectele au fost abordabile şi că se aşteaptă să obţină calificative bune şi foarte bune.

  Săli supravegheate video
  Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a precizat că sesiunea de toamnă a examenelor de Bacalaureat se desfăşoară exact în aceleaşi condiţii ca şi sesiunea de vară. Atât sălile de examen, cât şi cele în care sunt listate subiectele sunt monitorizate video.
  Probele orale vor continua în perioada 19-20 august cu Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, la care s-au înscris 189 de candidaţi, iar în perioada 21-22 august cu Evaluarea competenţelor digitale, cu 180 de candidaţi înscrişi. Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, pentru susţinerea căreia în judeţ s-au înscris 651 de candidaţi, se va desfăşura în data de 25 august, şi va fi urmată o zi mai târziu de proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pentru care s-au înscris 61 de candidaţi. Proba obligatorie a profilului, la care sunt înscrişi 486 de candidaţi, va avea loc în data de 27 august, iar ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura în data de 29 august, la aceasta fiind înscrişi 509 candidaţi.

  Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 1 septembrie, până la ora 12.00, iar cei nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 2-3 septembrie, urmând ca în data de 4 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

  Florin Dura   ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img