More


  Controale în trafic pentru șoferii vitezomani

  - Advertisement -
   
  În Sălaj, 5 persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere
   
  Din analiza efectuată asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave, produse de la începutul anului până în prezent la nivelul ţării, relevă faptul că s-au înregistrat 3957 accidente, soldate cu decesul a 844 persoane şi rănirea gravă a altor 3812. 

   
  Sub aspectul principalelor cauze generatoare, viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă în continuare locul al doilea, pe acest fond înregistrându-se 795 accidente, soldate cu decesul a 228 persoane şi rănirea gravă a altor 960.
   
  Cu toate măsurile luate şi activităţile intreprinse, la nivelul judeţului Sălaj din cauza  vitezei excesive ori neadaptată la condiţiile de drum, în primele 7 luni ale anului în curs, s-au produs 19 accidente grave, soldate cu 5 morţi şi 23 răniţi grav. 
   
  În acest context, este necesară continuarea activităţilor de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale. 
   
  Pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi diminuarea riscului rutier, în perioada 1 – 3 august a.c., în intervalul orar 6 – 22, şi în judeţul Sălaj se vor organiza acţiuni preventive – reactive, în sistem integrat, cu participarea poliţiştilor de la structurile de poliţie rutieră şi ordine publică. 
   
  Acţiunile vor viza depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă prevederile legale, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.
  Iulian Duma 
   


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img