More


  Credincioşii care au împlinit 90 de ani, premiaţi la hramul Catedralei Ortodoxe Tăşnad

  =

  5

  Catedrala ortodoxă din Tăşnad şi-a sărbătorit ieri hramul, cu ocazia praznicului Adormirea Maicii Domnului. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor format din nouă preoţi, avându-l în frunte pe protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic, care ieri şi-a sărbătorit ziua.
  În mijlocul sutelor de credincioşi prezenţi la slujba oficiată în altarul de vară s-au aflat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şeful Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, viceprimarul Andrei Veron, consilierul judeţean Oliviu Buzgău şi generalul (r) de jandarmi Izidor Horgoş.
  În predica sa, protopopul Marian Crainic a declarat că ziua de 15 august, în care se sărbătoreşte praznicul Adormirea Maicii Domnului, ar trebui să fie decretată zi naţională a României, alături de ziua de 1 Decembrie.
  La finalul slujbei religioase, protopopul Crainic a acordat diplome de onoare celor patru credincioşi din parohie care au împlinit vârsta de 90 de ani. Au primit diplome tăşnădenii Aurel Bârgăuan, în vârstă de 92 de ani, Victor Pop, în vârstă tot de 92 de ani, Veronica Contraş, în vârstă de 91 de ani şi Ilie Vârban, în vârstă de 90 de ani.
  Protopopul Marian Crainic a anunţat că, în urma deciziei Consiliului parohial, toţi tăşnădenii care împlinesc vârsta de 90 de ani vor fi onoraţi în fiecare an în data de 15 august, când va fi sărbătorit hramul Catedralei Ortodoxe din Tăşnad. După încheierea manifestărilor, credincioşii au fost invitaţi la o agapă creştinească.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img