More

    Disponibilizaţi în România, doriţi în Germania

    4

    Cei peste 3.600 de poştaşi disponibilizaţi anul trecut de Compania Naţională Poşta Română au şansa să-şi găsească un loc de muncă bine plătit în străinătate. Dacă nu au fost doriţi la muncă în propria lor ţară, o parte dintre ei au ocazia să lucreze în Germania. Şi nu pentru 200 sau 300 de euro pe lună, ci pentru 2.000 de euro. Bineînţeles cu condiţia să cunoască limba germană. În plus, mai trebuie să aibă condiţie fizică şi permis de conducere categoria B. La asemenea salariu nu ar fi exclus să depună cereri inclusiv poştaşii care au rămas în sistem. Selecţia naţională a celor 40 de poştaşi care vor avea oportunitatea să lucreze în Germania se va desfăşura în municipiul Satu Mare. Selecţia va avea loc în zilele de 20 şi 21 august, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare.

    Salarii de 2.000 de euro
    Poştaşii disponibilizaţi în România pot câştiga salarii de 2.000 de euro în Germania. “Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare aduce la cunoştinţa persoanelor care îşi caută un loc de muncă în străinătate că, prin reţeaua EURES România, se oferă 40 de posturi pentru factor poştal în Germania. Persoanele care doresc să desfăşoare această activitate în Germania se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, situată pe strada Ion Ghica nr.36, la numărul de telefon 0261-770237, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate. Înscrierea în baza de date se face în baza următoarelor acte: CV model europass în limba germană, diplome şi recomandări”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Satu Mare, semnat de directorul Simona Derşidan.
    Angajatorul german oferă salarii la care poştaşii sătmăreni nici nu au curajul să viseze, însă pun şi o serie de condiţii care trebuie îndeplinite de candidaţi. “Persoanele trebuie să aibă cunoştinţe de limbă germană, condiţie fizică şi să deţină carnet de conducere categoria B. Contractul de muncă se încheie pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii ulterioare pe perioadă nedeterminată. Salariul oferit este de 2.000 euro/lună, cu asigurările sociale incluse”, se mai arată în comunicatul de presă al AJOFM Satu Mare.
    Selecţia naţională va avea loc în judeţul Satu Mare, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, situat pe strada Ion Ghica nr.36, în zilele de 20 şi 21 august 2014.

    Poşta Română, decimată prin disponibilizări
    În urma disponibilizărilor masive efectuate la nivelul Poştei Române în cursul anului trecut, 76 de angajaţi din cei 487 existenţi la nivelul judeţului Satu Mare au fost disponibilizaţi. Majoritatea acestora îşi desfăşurau activitatea în mediul rural. În funcţie de vechime, poştaşii disponibilizaţi în urma reducerilor de personal au primit între 3 şi 30 de salarii compensatorii. Poştaşii sătmăreni au fost disponibilizaţi în urma unei normări în cadrul căreia s-a stabilit nivelul de performanţă şi activitate a fiecărui oficiu poştal. Anterior procesului de disponibilizare, la nivelul judeţului Satu Mare Compania Naţională Poşta Română avea 487 de angajaţi repartizaţi în 45 de agenţii poştale, 30 de ghişee poştale şi 14 oficii poştale.
    La nivel naţional, Compania Naţională Poşta Română a disponibilizat anul trecut 3.650 de salariaţi din cei aproximativ 32.000 existenţi. Disponibilizările au fost operate pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii au fost construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare cât şi a opţiunii individuale. Disponibilizările Poştei Române vin după ce echipa de management a stabilit ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă.

    Disponibilizările dau peste cap concediile
    Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali (SLP) Satu Mare, Tripon Trandafir, a tras un semnal de alarmă în cadrul Comisiei de Dialog Civic, care a avut loc la sfârşitul lunii iunie 2014. Tripon Trandafir a reclamat faptul că, din cauza deficitului mare de personal, poştaşii sătmăreni se află în imposibilitatea de a-şi efectua concediile de odihnă. Liderul sindical Tripon Trandafir a arătat că la nivelul judeţului Satu Mare Poşta Română are un deficit de 17 angajaţi. De asemenea, nu mai puţin de 76 de persoane nu se mai regăsesc pe statele de plată ale Poştei Române în urma ultimelor disponibilizări sau plecări voluntare. Tripon Trandafir a afirmat că cele mai mari probleme se înregistrează în mediul rural, “dar asta nu înseamnă că în mediul urban situaţia este mai roză”. Astfel, din cauza lipsei de personal, un număr de 56 de salariaţi din cadrul Poştei Române nu îşi pot efectua concediile legale de odihnă. “La nivel naţional Poşta Română are în prezent un deficit de 1.700 de persoane, iar la nivelul judeţului Satu Mare există un deficit de 17 persoane. Din această cauză, la Satu Mare un număr de 56 de persoane nu îşi pot efectua concediile de odihnă. Iar la cum arată situaţia, nici nu şi-l vor putea lua vreodată, dacă se continuă în acest mod”, a declarat Tripon Trandafir. Liderul sindical a adăugat că angajaţii sătmăreni ai Poştei Române i-au cerut să organizeze acţiuni de protest în stradă, precizând că nu este adeptul unor astfel de forme de protest. Tripon Trandafir a solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului pentru a pune această problemă gravă în atenţia autorităţilor centrale.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE