Distracţie din plin la Ziua Tăşnadului

6

La fel ca-n fiecare an, în data de 15 august, cu ocazia praznicului Adormirea Maicii Domnului, locuitorii Tăşnadului au sărbătorit ieri cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Oraşului. Manifestarea a fost onorată de numeroase oficialităţi judeţene, care au ţinut să fie alături de tăşnădeni în aceste momente de sărbătoare. Prima parte a programului cultural- artistic a fost dedicată artiştilor, ansamblurilor şi trupelor locale. Cele mai apreciate au fost concertele oferite de interpretul de muzică populară Aurel Tămaş, respectiv de trupele RGO şi Direcţia 5.

Oficialităţi cu duiumul
Deschiderea oficială a avut loc la ora 14.00, pe scena amplasată în Piaţa Mare din oraş. Pe scenă au urcat numeroase oficialităţi judeţene, reprezentanţi ai localităţilor înfrăţite din Ungaria şi Polonia, oficiile de gazdă fiind făcute de primarul Vasile Mitraşca şi viceprimarul Andrei Veron. Au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, vicepreşedintele Rudolf Riedl, subprefectul Altfather Tamas, deputaţii Octavian Petric, Ovidiu Silaghi şi Erdei D. Istvan.
Imnul Tăşnadului a fost intonat de către Andrei Bilanici, cel care l-a şi compus. Primarul Vasile Mitraşca le-a urat bun sosit invitaţilor, apoi le-a urat distracţie plăcută tăşnădenilor cu ocazia zilei oraşului lor, declarând deschisă cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Oraşului Tăşnad. Vicepreşedintele Mircea Govor i-a asigurat pe locuitorii Tăşnadului de sprijinul său şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, în cadrul unor proiecte importante cum ar fi reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare, respectiv construcţia noului sediu al Primăriei, a cărui piatră de temelie va fi pusă în cursul săptămânii viitoare. Au mai luat cuvântul toate celelalte oficialităţi, fiecare dintre acestea reafirmându-şi sprijinul faţă de tăşnădeni.

7

Concerte explozive
Programul artistic a continuat cu recitalul de muzică uşoară al interpretei Iulia Balaj, urmat de recitalul de muzică uşoară şi folk al Ansamblului Simbol din cadrul Clubului copiilor şi elevilor Tăşnad. Apoi, tăşnădenii au asistat la o demonstraţie de karate, urmată de recitalul hip-hop al trupei 3PLE “N”: No Name Nation. Programul folcloric a debutat cu dansuri ţigăneşti ale ansamblurilor din Tăşnad şi Sărăuad, dansuri germane prezentate de formaţia Gemeinsam/Ehepaare a Forumului Democrat German, dansuri maghiare prezentate de ansamblul din Tăşnad şi folclor românesc cu Ansamblul Codruleţul Junior alături de solista Denisa Vasile. Recitalul cunoscutului interpret de muzică populară Aurel Tămaş a atras mii de persoane în zona scenei. Evoluţia cunoscutei trupe RGO din Budapesta a fost răsplătită cu ropote de aplauze de miile de spectatori. Însă punctul culminant al Zilei Tăşnadului l-a constituit recitalul celebrei formaţii Direcţia 5. Miile de spectatori s-au înghesuit în zona scenei pentru a asculta recitalul live al cunoscutei formaţii. Ediţia din acest an a Zilei Tăşnadului s-a încheiat la miezul nopţii cu tradiţionalul foc de artificii.
Comercianţii s-au declarat foarte mulţumiţi de încasări. Berea şi micii s-au bucurat de mare trecere, la fel şi cârnaţii, respectiv grătarele. Când a venit vorba de ziua oraşului lor, tăşnădenii nu s-au zgârcit absolut deloc. Distracţia a fost în cursul zilei de ieri la ea acasă în Tăşnad.

Szasz Lorand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...