More

  Eveniment unic la Odoreu dedicat “stranierilor”

  Dumitru-Pop

  Primăria, Consiliul Local şi Căminul Culural Odoreu vor organiza, la începutul săptămânii viitoare, un eveniment unic în judeţ dedicat odorenilor care muncesc în străinătate. Este vorba despre “Sărbătoarea fiilor satului – odoreni din lumea întreagă, bun venit”. Potrivit primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop (foto), manifestarea a fost gândită pornind de la ideea formulată tocmai de odorenii care muncesc în străinătate. “Odorenii care lucrează în străinătate ne-au propus ca să mutăm zilele comunei în luna august, când pot şi ei să vină acasă. Nu am putut face acest lucru, astfel că ne-am gândit să creăm un eveniment dedicat exclusiv lor în această perioadă. A fost o perioadă în care, prin intermediul unei reţele de socializare, ne-am consultat şi astfel a luat fiinţă această manifestare. Ne-am dorit ca iniţiativa să pornească de la noi, autoritatea publică locală, şi am găsit susţinere din partea odorenilor care lucrează în străinătate”, a precizat primarul Dumitru Pop.

  Fiind vorba despre prima ediţie a acestei manifestări, programul pentru cele viitoare poate fi îmbunătăţit şi, la propunerea odorenilor, pot fi organizate manifestări de mai mare amploare. “Ne aflăm la început de drum, fiind vorba despre prima ediţie a acestui eveniment care credem că este singurul de acest gen în judeţ. Ne propunem ca, în urma consultărilor cu odorenii care muncesc în străinătate, să le îmbunătăţim pe cele viitoare şi să organizăm manifestări mai ample”, a mai adăugat edilul şef al comunei Odoreu.
  Manifestarea va avea loc cel mai probabil marţi, 26 august, la Căminul Cultural Odoreu. În prima parte a zilei, de la ora 17.00, va fi organizată o masă festivă pentru cele circa 200 de familii de odoreni plecate la muncă în străinătate, ocazie cu care va avea loc şi un spectacol de muzică în cadrul căruia vor evolua trupele locale. Va urma o dezbatere în cadrul căreia vor fi făcute propuneri de îmbunătăţire a programului viitoarelor ediţii ale sărbătorii, iar seara va avea loc un bal la care pot participa toţi locuitorii comunei Odoreu.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE