More

  Ex-poliţistul Mărgărit, implicat într-un scandal cu un cămătar

  margarit

  Fostul poliţist Matei Mărgărit, care în prezent se ocupă cu avocatura, a fost implicat vinerea trecută într-un scandal cu familia unui cunoscut cămătar din municipiul Satu Mare, Ştefan Leleţi.

  “În data de 8 august ora 16,00, poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112, de către Matei Mărgărit, de 42 ani, din Carei, despre faptul că a fost înşelat de Ştefan Leleţi, de 47 ani, din Satu Mare. Din primele verificări rezultă faptul că cei doi bărbaţi s-au întâlnit la locuinţa lui Ştefan Leleţi în scopul tranzacţionării unui autoturism. Pe fondul unor neînţelegeri a izbucnit un conflict spontan între cei doi, care a degenerat în acte de violenţă, moment în care Neta R., de 41 ani, concubina bărbatului de 47 ani, şi-a provocat plăgi tăiate la mâini. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea aspectelor sesizate şi luarea măsurilor legale ce se impun”, se arată în comunicatul IPJ Satu Mare.

  Potrivit unor surse din Poliţie, conflictul a pornit de la tranzacţionarea unui autoturism. Mărgărit a primit un avans de 800 de euro, însă vineri, când s-a prezentat la domiciliul lui Ştefan Leleţi pentru a încasa diferenţa, acesta a refuzat să-i dea banii. Matei Mărgărit a încercat să-şi ia maşina, moment în care a fost agresat de membrii familiei Leleţi. La sosirea poliţiştilor, aceştia au susţinut că l-au bătut pe Matei Mărgărit pentru că ar fi agresat-o pe concubina lui Ştefan Leleţi. În schimb, poliţiştii afirmă că femeia şi-a provocat singură rănile. Se pare că, în cele din urmă, Mărgărit a reuşit să-şi recupereze autoturismul în cursul zilei de vineri.

  Matei Mărgărit a fost concediat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare în urmă cu aproape zece ani. În timp ce conducerea Poliţiei l-a acuzat de încălcări ale legii, Mărgărit a susţinut că a devenit o victimă a sistemului după ce a denunţat diverse ilegalităţi săvârşite de foştii săi şefi. De asemenea, Matei Mărgărit a reclamat că a fost bătut de câţiva din foştii săi colegi în timp ce călătorea cu trenul de la Satu Mare spre Carei, pe care i-a dat apoi în judecată. După ani de procese, instanţele de judecată i-au dat câştig de cauză lui Mărgărit, mascaţii care l-au agresat în tren fiind daţi afară din Poliţie. După ce a activat în cadrul mai multor firme şi ONG-uri, în prezent Matei Mărgărit se ocupă cu avocatura. Fostul poliţist este cercetat pentru practicarea fără drept a avocaturii, pe motiv că este membru al Baroului Constituţional, care nu este recunoscut de către instanţele din ţara noastră.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE