More


  Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, la a 58-a ediţie

  - Advertisement -

  afis-oteloaia

  Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia, cel mai vechi eveniment cultural organizat in judeţul Satu Mare, a ajuns in acest an la cea de-a 58-a ediţie. La fel ca în fiecare an, spectacolul susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori va avea loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oţeloaia. Deschiderea oficială va avea loc la ora 12.00. Programul cultural-artistic va debuta la ora 12.30, cu recitalul grupului folcloric Homoroade. Începând cu 12.45, spectatorii vor putea urmări recitalul cunoscutului interpret de muzică populară codrenească Nicolae Mureşan. Pe scenă vor urca în continuare Ansamblul folcloric Ceatăra Carei (13.15), Ansamblul folcloric Cununiţa Năzdrăvană (13.45), Ansamblul folcloric Cununiţa (14.15), formaţia de dansuri din Giorocuta (14.45), formaţia de dansuri Codruleţul din Tăşnad (15.00), formaţia de dansuri Dănţăuşii Codrului din Soconzel (15.15). Programul va continua de la ora 15.35 cu recitalul interpretei Malvina Madar Iederan, respectiv cu evoluţia ansamblului folcloric Cetatea Codrului din Ardud (16.00). Programul cultural- artistic va fi închis de formaţia de dansuri din Recea, judeţul Maramureş (16.30).

  Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a judeţului nostru, este de altfel cel mai vechi festival din judeţul Satu Mare, eveniment care se organizează încă din anul 1957. An de an, în luna august, tradiţia reînvie în mirificul decor al pădurii şi lacului Oţeloaia, folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi prezentat noilor generaţii pe scena ce găzduieşte festivalul. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia are numeroase semnificaţii, prin acesta fiind prezentate cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi, arta lemnului, fiind considerat locul tradiţional de întâlnire a tuturor comorilor folclorului codrenesc.

  Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare îi invită pe toţi iubitorii de tradiţii şi folclor să participe duminică la cea de a 58-a ediţie a celui mai important festival al Codrului – Festivalul Folcloric Codrenesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Instituţia Prefectului Judeţului Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Căminul Cultural din Comuna Homoroade.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img