More


  Icoana Maicii Domnului, realizată din 50.000 de capace de pet-uri

  - Advertisement -

  9

  La Complexul de Educaţie Ecologică “Casa Verde” s-a desfăşurat ieri un seminar având ca temă “Tehnologii moderne în epurarea apelor uzate şi gestiunea deşeurilor în context european”.

  La eveniment au participat Cristian Mariţa din partea Prefecturii Satu Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Rudolf Riedl, consilierul local Csaba Masculic, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy, şi reprezentanţi ai ONG-urilor locale. Cu această ocazie, un grup de 30 de copii aflaţi în tabără la Peleş, judeţul Satu Mare, coordonaţi de preotul greco-catolic Pallai Bela, au realizat un mozaic de dimensiuni uriaşe construit din 50.000 de capace de pet-uri şi care reproduce o icoană a Maicii Domnului.
  Mozaicul va fi expus ulterior şi în holul Consiliului Judeţean Satu Mare. Pentru activităţile ecologice desfăşurate, directorul Elisabeta Bekessy i-a înmânat preotului Pallai Bela o diplomă de onoare, iar copiii implicaţi în cadrul acestui proiect vor beneficia de o zi gratuită la Tabăra Ecologică de la Tarna Mare. Aceştia au mai primit şi DVD-uri din partea reprezentanţilor APM Satu Mare. După care, în sala de şedinţe a Complexului “Casa Verde” a continuat seminarul în cadrul căruia reprezentanţi ai patru firme din Ungaria au prezentat tehnologii moderne privind epurarea apelor uzate şi gestiunea deşeurilor.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img