More


  În luna august, polițiștii sălăjeni au demarat acțiunea „Blocada”

   
  Poliţiştii sălăjeni din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi arme explozivi şi substanţe periculoase vor participa la activităţile din cadrul acţiunii “Blocada”. 
   
  Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, acţiunea se va desfăşura pe parcursul lunii august, la frontierele de vest şi sud ale României, la care participă poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de graniţă şi judeţelor limitrofe acestora. 
   
  „Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu Ungaria şi Bulgaria, acţiunea Blocada a început în 1august şi se va finaliza în data de 31 august”, spun cei de la IPJ Sălaj. 
   
  Astfel, efectivele de poliţie rutieră vor monitoriza traficul rutier pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul spre frontiera vestică cu Ungaria, acţionând, cu prioritate, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor, acordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. 
   
  Totodată, în colaborare cu specialiştii în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. 
   
  Poliţiştii de ordine publică vor fi prezenţi în zona staţiunilor turistice şi în locul unde se concentrează un număr mare de persoane, pentru descurajarea săvârşirii de fapte antisociale. 
   
  Pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de mare violenţă şi a furturilor de şi din auto, poliţiştii de investigaţii criminale vor intensifica activităţile în zona barurilor, discotecilor şi a locurilor de cazare a turiştilor. 
  Iulian Duma
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img