More


  În numele solidarităţii profesionale

  - Advertisement -

  Crâncenul război politic purtat de Dan Voiculescu cu Traian Băsescu, declanşat la începutul lunii iulie în procesul “Telepatia”, a ajuns la final. “Meritul” le aparţine celor doi tineri magistraţi, Camelia Bogdan şi Mihalcea Alexandru Mihai, care au imprimat un ritm neobişnuit şedinţelor de judecată în acest dosar voluminos, cu 12 inculpaţi, a cărui ţintă evidentă a fost Dan Voiculescu.

  Din nefericire, pot acum din nou reprezenta un real pericol comentariile critice pe marginea unor şedinţe din dosarele cu conotaţii politice. Dar, cu asumarea riscului de rigoare, vom spune că modul dubios al redeschiderii dosarului, exact după procedura de suspendare a lui Băsescu din 2007, expertizele viciate, presiunile explicite şi referirile la proces făcute de şeful statului au arătat că se urmăreşte de fapt pedepsirea lui Dan Voiculescu. Iar privatizarea ICA a fost doar un pretext juridic în urma căruia 12 oameni au fost aruncaţi în închisoare.

  Nu am competenţa profesională să apreciez, asemeni celor care o fac cu argumente, că dosarul şi procesul propriu-zis au fost construite pe falsuri, pe ură şi dorinţă de răzbunare. Şi nici n-aş fi aşternut pe hârtie aceste rânduri dacă Curtea de Apel Bucureşti nu ar fi luat, în context, măsura confiscării terenurilor pe care se află sediul posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3, parte din Grupul Media fondat de Dan Voiculescu. Ca ziarist cu activitate îndelungată m-am simţit dator să reacţionez chiar şi doar în acest mod în faţa acestei măsuri siderante de dictat politic în presă. Mi-a fost dat să înţeleg că printre ţintele finale ale acestei mascarade juridice se numără dorinţa acerbă de a-i împiedica pe jurnaliştii trustului Intact, în special pe membrii echipei redacţionale a postului Antena 3, să îşi continue anchetele jurnalistice, să furnizeze informaţii corecte şi opinii tăioase, să caute şi să prezinte milioanelor de telespectatori adevărul în slujba căruia s-au pus.

  Îndrăznesc cu curaj şi fermitate să mă declar solidar cu lupta lor împotriva manifestărilor scelerate ale unui regim care şi-a pierdut controlul şi să-i felicit pentru hotărârea de a duce până la capăt bătălia cu nedreptăţile, ticăloşia, corupţia şi derapajele dictatoriale, spre a-i apăra pe toţi cei fără apărare. Abuzul trebuie şi poate fi învins!

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img