More

    Înfrăţire sărbătorită pe Someş

    4

    Momente de sărbătoare şi voie bună pe Someş. Cu ocazia Zilelor comunei Szamossalyi, peste 150 de împătimiţi ai caiacelor, de la copii şi până la oameni în vârstă, atât din Petreşti cât şi din comuna înfrăţită maghiară au parcurs drumul de la Satu Mare până în Ungaria vâslind.

    Cele 40 de caiace au fost lansate la apă de pe malul stâng al râului Someş, în apropierea Podului Decebal. Înainte de start, caiaciştii de ocazie au primit instrucţiuni pentru a se preîntâmpina eventualele accidente. La eveniment a fost prezent consilierul judeţean Iosif Pinter, artizanul acestei înfrăţiri, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef şi primarul comunei Szamossalyi, Csilla Dienes. Aceasta le-a oferit celor doi câteva cadouri specifice zonei şi a dorit să mulţumească tuturor pentru organizarea acestui eveniment.
    “Este pentru prima dată când se pleacă de la Satu Mare spre Szamossalyi. Până acum, startul era programat la Csenger. Prezenţa este una considerabilă, semn că înfrăţirea dintre cele două comune nu este una doar pe hârtie. Zilele comunei maghiare continuă şi astăzi, cu alte evenimente cultural-artistice“, a spus Iosif Pinter.
    De cealaltă parte, Adrian Ştef a vorbit despre buna colaborare dintre judeţele Satu Mare şi Szabolcs Szatmar Bereg. “Am întreprins o mulţime de proiecte europene alături de judeţul vecin, iar această colaborare va continua. Înfrăţirea celor două comune reprezintă un lucru foarte bun, iar participanţilor le urez succes în dorinţa de a cuceri Someşul. Mi-aş fi dorit să fiu şi eu în caiac alături de aceşti oameni minunaţi şi felicit primarul din Szamossalyi pentru această acţiune, în care putem să ne cunoaştem mai bine. Aşa putem să avem un viitor comun în Uniunea Europeană“, a completat preşedintele Consiliului Judeţean.
    Undeva spre seară, temerarii au ajuns la Szamossalyi, unde petrecerea a continuat cu bucate şi băuturi alese, specifice zonei.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE