Jandarmii sălăjeni, în stradă


Sfârșit de săptămână plin de evenimente pe raza Sălajului
 
Jandarmi sălăjeni vor asigura ordinea publică la manifestările religioase şi cultural artistice ce au loc în judeţul Sălaj cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. 

 
Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean IJJ) Sălaj, în perioada 14-15 august, jandarmii vor fi prezenţi la Mănăstirile Bic şi Strâmba, unde se vor desfăşura slujbe religoase de sărbătorire a hramului acestor lăcaşuri de cult. 
 
Tot cu această ocazie, echipajele jandarmilor vor fi prezente în stradă, în apropierea lăcaşurilor de cult din municipiul Zalău şi din oraşele Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei, unde se preconizează aglomerări de persoane, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase. 
 
De asemenea, efectivele de jandarmi vor veghea şi la buna desfăşurare a manifestărilor cultural- artistice organizate la nivelul judeţului în această perioadă. 
 
Vineri, 15 august, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările culturale dedicate „Zilei comunei Bănişor” şi împlinirea a 800 de ani de atestare documentară a localităţii Peceiu. 
 
Sâmbătă şi duminică, jandarmii sălăjeni vor fi prezenţi la manifestările organizate la Complexul Arheologic Porolissum – Festivalul de reconstituire istorică „Porolissum Fest 2014”. 
 
Duminică, jandarmii vor fi din nou la datorie şi vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice de pe raza comunei Almaşu, la serbarea câmpenească „Ziua Cetăţii Almaşului”. 
 
Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică. 
 
De asemenea, pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute, reprezentanţii IJJ Sălaj atenţionează că aceste manifestări religioase sau cultural artistice care implică un public numeros reprezintă oportunităţi pentru infractori şi recomandă cetăţenilor să nu ţină la vedere obiectele şi bunurile de valoare, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţiile în care este necesară intervenţia acestora. 
Iulian Duma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...