Jandarmii sălăjeni, în stradă


Sfârșit de săptămână plin de evenimente pe raza Sălajului
 
Jandarmi sălăjeni vor asigura ordinea publică la manifestările religioase şi cultural artistice ce au loc în judeţul Sălaj cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. 

 
Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean IJJ) Sălaj, în perioada 14-15 august, jandarmii vor fi prezenţi la Mănăstirile Bic şi Strâmba, unde se vor desfăşura slujbe religoase de sărbătorire a hramului acestor lăcaşuri de cult. 
 
Tot cu această ocazie, echipajele jandarmilor vor fi prezente în stradă, în apropierea lăcaşurilor de cult din municipiul Zalău şi din oraşele Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei, unde se preconizează aglomerări de persoane, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase. 
 
De asemenea, efectivele de jandarmi vor veghea şi la buna desfăşurare a manifestărilor cultural- artistice organizate la nivelul judeţului în această perioadă. 
 
Vineri, 15 august, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările culturale dedicate „Zilei comunei Bănişor” şi împlinirea a 800 de ani de atestare documentară a localităţii Peceiu. 
 
Sâmbătă şi duminică, jandarmii sălăjeni vor fi prezenţi la manifestările organizate la Complexul Arheologic Porolissum – Festivalul de reconstituire istorică „Porolissum Fest 2014”. 
 
Duminică, jandarmii vor fi din nou la datorie şi vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice de pe raza comunei Almaşu, la serbarea câmpenească „Ziua Cetăţii Almaşului”. 
 
Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică. 
 
De asemenea, pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute, reprezentanţii IJJ Sălaj atenţionează că aceste manifestări religioase sau cultural artistice care implică un public numeros reprezintă oportunităţi pentru infractori şi recomandă cetăţenilor să nu ţină la vedere obiectele şi bunurile de valoare, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţiile în care este necesară intervenţia acestora. 
Iulian Duma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Doliu în fotbalul sătmărean! S-a stins din viață fostul antrenor al Olimpiei, VASILE SAVANIU!

Veste tristă primită în această seară de iubitorii fotbalului sătmărean. Omul care s-a confundat practic cu istoria sportului rege în Satu Mare , VASILE SAVANIU...

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT. CARANTINA și IZOLAREA NU mia sunt OBLIGATORII

Având în vedere Decizia Curții Constituționale a României nr. 458 /2020, publicată în Monitorul Oficial în 02.07.2020, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și...

FOTOGALERIE. Incendiu PERICULOS în județ. Pompierii au SALVAT animalele

  Astăzi, în jurul orei 11:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Someș" a fost alertat cu privire la un incendiu în localitatea...

Șofer cu permisul SUSPENDAT surprins la volan în stare de EBRIETATE

  La data de 2 iulie, polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurală Valea Vinului, au surprins în flagrant delict un bărbat, de 29 de ani,...

INCONȘTIENȚA sătmărenilor a dus la permise SUSPENDATE și SANCȚIUNI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 2 iulie, activități de menținere a unui climat de siguranță...