More


  Minciunile lui Iohannis

  =

  Există dovezi care arată fără putinţă de tăgadă că Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, s-a întâlnit cu Traian Băsescu la vila de protocol a acestuia, în 20 iulie anul curent. Negând vehement că această întâlnire a avut loc, Iohannis declară că în ziua respectivă a participat la o întâlnire la reşedinţa şefului reprezentanţei SUA care se află gard în gard cu vila pe care o foloseşte Traian Băsescu pe timpul mandatului său prezidenţial.

  Din precizările Regiei Protocolului de Stat rezultă că vecinii de rang înalt au o curte interioară comună, dar intrarea în cele două reşedinţe se face pe străzi diferite. Imaginile prezentate de media surprind maşina lui Iohannis la poarta de intrare, larg deschisă, înspre reşedinţa de protocol a lui Traian Băsescu, semn că musafirul era aşteptat. Este limpede că fotografiile nu au fost trucate, şi nici nu au fost contestate de Iohannis. Care ar fi putut fi prezent, după vizita la Băsescu, şi la recepţia dată de şeful misiunii SUA.

  Candidatul ACL la prezidenţiale neagă însă că o asemenea întrevedere ar fi avut loc şi declară că ultima întâlnire pe care a avut-o cu Traian Băsescu a fost “undeva la începutul anului 2008 şi de atunci nu ne-am mai întâlnit şi nici nu ne-am mai căutat”.

  În tentativa de a nega întâlnirea cu Traian Băsescu în perimetrul reşedinţei prezidenţiale de la Vila Lac 3, Klaus Iohannis fie minte, fie suferă de amnezie severă. Dar în amândouă cazurile, şansele sale de a ajunge preşedinte al României se îngustează drastic. Potrivit unor surse bine informate, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, au discutat şi au stat unul lângă altul la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, cu ocazia ceremoniei de canonizare a lui Andrei Şaguna, care a avut loc pe 29 octombrie 2011. În acelaşi an, primarul de atunci al Sibiului a fost decorat de preşedinte cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler.

  Aceste informaţii alimentează din plin bănuielile că între cei doi există o înţelegere, iar candidatura primarului Sibiului la prezidenţiale este menită să asigure supravieţuirea politică a lui Traian Băsescu. Actualul preşedinte şi-a arătat în mod public şi repetat disponibilitatea de a deveni premier după încheierea mandatului său prezidenţial. Cum Mişcarea Populară se dovedeşte un proiect ratat, Băsescu îşi vede salvarea în Klaus Iohannis, cel care, ajuns la Cotroceni, i-ar putea satisface dorinţa bolnăvicioasă de a-l face premier. Adică exact ce nu-şi doresc deloc românii cu scaun la cap, dar nici majoritatea covârşitoare a celor din ACL.

  Voicu D Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img