Patru nume noi la CSM

HANDBAL

Vacanţa s-a încheiat ieri pentru handbaliştii de la CSM Satu Mare, care s-au reunit dimineaţă la sala nouă a LPS. Iar primul antrenament a fost efectuat aseară, la baza sportivă Dinamo.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, de la CSM au plecat Ciaca, Tătar, Tătăran şi Chira. Primul va juca în ligile inferioare din Germania, al doilea nu a mai intrat în calculele echipei, Tătăran s-a dus la muncă în Anglia, iar la Chira s-a renunţat încă din finalul sezonului trecut din motive disciplinare. În total, 18 jucători sunt în pregătire la Satu Mare, printre care şi Janos Olah, fost jucător al CSM-ului. Situaţia sa este însă incertă după ce FRH a introdus în regulament că în liga secundă nu pot evolua jucători străini. Dar acesta are rădăcini prin România, bunica sa fiind născută aici, iar acest lucru l-ar putea ajuta să poată juca de la toamnă la gruparea sătmăreană.

Astfel, ieri, la sediul clubului mai mulţi jucători s-au întâlnit cu membrii din conducerea CSM-ului. Patru jucători au sosit în probe la Satu Mare, handbalişti care au evoluat pe la Minaur sau Academia Baia Mare, CSM Ploieşti sau CSM Bucureşti.

Aceştia au venit la negocieri preliminare, dar situaţia lor urmează să fie clarificată după ce vor efectua câteva antrenamente, pentru a vedea care este randamentul acestora.

Mai apoi, antrenorul Nicolae Istrate şi preşedintele Valer Neagu ne-au prezentat situaţia echipei.

“Din păcate, bugetul este mic, jucătorii pe care i-aţi văzut au venit în probe, liberi de contract. Trebuie să drămuim bine banii, iar de cantonament pot să vă spun că vom face unul pe plan local. Referitor la obiectiv, acesta urmează să fie stabilit după ce vom definitiva lotul“, a declarat preşedintele CSM-ului.

De cealaltă parte, antrenorul Istrate a aruncat câteva săgeţi către federaţie. “Cei de la FRH au avut nevoie de o oră pentru a-mi comunica data când va începe campionatul. Pentru că eu trebuie să îmi fac un program de pregătire în funcţie de acest lucru. Campionatul va avea două serii şi va începe pe 13 septembrie. Prima echipă promovează direct, iar locurile doi şi trei din serie vor juca un baraj cu ultimele clasate din Liga Naţională“, a completat Nicolae Istrate.

În ceea ce priveşte programul de pregătire, se va lucra opt zile la condiţia fizică, apoi cu mingea şi bineînţeles meciuri amicale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...