More


  Poliţiştii careieni au reapărut pe străzi

  - Advertisement -

  patrula

  A fost nevoie de declanşarea unui adevărat scandal pe tema spargerilor nesoluţionate pentru ca poliţiştii conduşi de comisarul şef Radu Chiş să reapară pe străzile municipiului. Astfel, de câteva zile, careienii au avut ocazia să vadă patrulând poliţişti pe care nu-i mai văzuseră cu anii, întrucât se baricadaseră în birouri sau deveniseră clienţi fideli ai localurilor retrase în timpul programului de lucru. De asemenea, alţi purtători de uniformă s-au văzut nevoiţi să-şi abandoneze temporar gheşefturile pentru a-şi putea desfăşura atribuţiile de serviciu. Prezenţa poliţiştilor în teren pare să fi speriat spărgătorii de locuinţe care au terorizat Careiul în ultimele luni. Au apărut şi primele rezultate, poliţiştii reuşind să identifice şi să reţină un hoţ care a dat trei spargeri.

  Protejaţii, scoşi în stradă
  După ce a fost luat la rost de superiorii săi pentru modul defectuos în care a condus Poliţia Carei, comisarul şef Radu Chiş s-a văzut obligat să ia măsuri urgente. Celebrul comisar şef Chiş s-a văzut nevoit să-şi trimită în stradă protejaţii, care ani la rând au mutat hârtiile de pe un birou pe altul, organizând chefuri în Grădina Viilor. Mulţi careieni au rămas surprinşi când i-au văzut patrulând pe străzile municipiului, crezând că aceştia plecaseră din Poliţie întrucât nu îi mai văzuseră vreme îndelungată. De asemenea, pare să-i fi prins ruşinea şi pe poliţiştii care deveniseră adepţii pauzelor lungi şi dese în baruri sau pe terase. Nu de alta, dar devenise deja prea ostentativ modul în care pierdeau ore în şir din programul de lucru, flecărind prin baruri sau pe terase, fără să le pese că sunt văzuţi de careienii care le plătesc de fapt salariile. Să sperăm că şi ceilalţi poliţişti careieni şi-au abandonat, măcar temporar, gheşefturile cu firme de pază şi protecţie, cu construcţiile, cu transportul de marfă sau cu transportul de persoane şi cu creşterea animalelor pe seama dijmuirii fermierilor. Nu de alta, dar încrederea careienilor în Poliţia condusă de comisarul şef Radu Chiş a scăzut enorm în ultima vreme. Revoltaţi de faptul că poliţiştii nu au reuşit să pună capăt şirului de spargeri, unii careieni au început să bârfească inclusiv despre faptul că unii poliţişti ar fi mână-n mână cu hoţii. Următorul comandant va avea mult de lucru pentru a reface imaginea Poliţiei municipiului Carei, pătată cu cele mai frecvente 99 de pete în ultimii ani.

  Poliţia Carei, depăşită de situaţie
  Scoaterea poliţiştilor protejaţi de comisarul şef Radu Chiş în stradă a avut loc după ce Gazeta de Nord-Vest a relatat pe larg faptul că locuitorii municipiului Carei au ajuns să fie terorizaţi de spărgătorii de locuinţe. Poliţia Carei s-a dovedit incapabilă să facă faţă situaţiei. Supăraţi, oamenii s-au adresat primarului Eugen Kovacs, care s-a văzut obligat să ceară sprijinul Prefecturii Satu Mare. Prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat vinerea trecută în municipiul Carei, pentru a găsi soluţii concrete în vederea diminuării numărului spargerilor şi furturilor din locuinţe, societăţi comerciale sau autovehicule. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu un grup de cetăţeni, persoane care au fost păgubite cu sume cuprinse între 300 lei şi 34.000 lei, în bani, bijuterii sau produse electronice. La întâlnire au mai participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare pe linie de investigaţii criminale, chestorul dr. Liviu Tăut, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, colonelul Vasile Bocea, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, consilierul judeţean Iosif Pinter, reprezentanţii locali ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Locale.

  Demisia sau demiterea
  Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a anunţat că se impune o reanalizare a managementului de la nivelul Poliţiei municipiului Carei, după care se vor lua măsurile care se impun. Apropo de managementul comisarului şef Chiş, trebuie precizat faptul că, în pofida valului de spargeri, acesta nu a întreprins niciun demers în vederea suplimentării numărului de poliţişti judiciarişti şi nici nu a cerut ajutorul colegilor de la Serviciul Judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Demiterea comisarului şef Radu Chiş din funcţia de comandant al Poliţiei Carei, căci o demisie de onoare nu poate fi luată în calcul, constituie singura soluţie pentru ca locuitorii municipiului Carei să-şi recâştige încrederea în Poliţie. De asemenea, organele abilitate ale statului, şi sunt destule la număr, ar trebui să investigheze afacerile dubioase ale unora dintre poliţiştii careieni, respectiv averile imense acumulate de aceştia sub privirile îngăduitoare ale comisarului şef Radu Chiş.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img