More

  Prinși la braconaj pe Someș


  Patru sălăjeni au fost prinşi de jandarmi în timp ce pescuiau pe cursul de apă al râului Someş fără a avea permis 
   
  Un echipaj al jandarmilor din cadul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Jibou a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii actelor de pescuit ilegal pe râul Someş. În urma acestei acţiuni, jandarmii au surprins 4 barbaţi, toţi din Jibou, care pescuiau pe cursul de apă al râului Someş, în zona oraşului Jibou, fără a poseda permis de pescuit în habitatele piscicole naturale. 
   

  În urma faptelor întreprinse, cei 4 au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi, 3 cu amendă în valoare de 300 lei fiecare, iar unul cu avertisment scris, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. 
   
  Reprezentanţii Jandarmeriei Sălaj atrag atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. 
   
  Acţiunile jandarmilor pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. 
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE