More


  PS Iustin Sigheteanul va sfinţi biserica din Păuleşti

  =

  iustin

  Locuitorii din Păuleşti se vor afla duminică în mare sărbătoare, întrucât în mijlocul lor va poposi pentru câteva ore episcopul-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul. Preasfinţia Sa nu s-a mai aflat în Păuleşti din data de 17 iulie 2005. Cu această ocazie, episcopul-vicar PS Iustin Sigheteanul va sfinţi iconostasul Bisericii “Sfântul Ilie”, ale cărui picturi au fost realizate de renumitul iconar sătmărean, pictorul George Dan, după care va pune piatra de temelie pentru locul unde va fi aşezat Sfântul Altar, ca urmare a extinderii lăcaşului de cult.

  Tot duminică, Preasfinţia Sa va oficia şi o Liturghie Arhierească, alături de un sobor format din aproximativ 25 de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, şi cu preotul paroh Cristian Chindriş. În anul 1957 s-a început construcţia actualei biserici pe terenul donat de prefectul de atunci Ilie Barbu, cu condiţia ca biserica sã aibã hramul „Sfântul Ilie Tesviteanul”. În anul 1986 biserica a fost pictatã de Vasile Mureşan în ulei, iar în anul 1990 biserica a fost sfinţitã de episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţia Sa Justinian, preot fiind Ioan Babici.

  Din data de 15 aprilie 1996, prin bunãvoinţa Episcopiei Maramureşului şi Sãtmarului, a fost numit preot în nou înfiinţata Parohie Pãuleşti, diaconul Cristian Chindriş de la Seminarul Teologic din Baia Mare. Cu această ocazie, preotul Cristian Chindriş şi Consiliul parohial îi învită pe credincioşii de toate cultele să ia parte la acest moment înălţător din viaţa cetăţenilor din Păuleşti.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img