Raliul tot-teren reînvie la Satu Mare

4

După o pauză de câţiva ani, tradiţia concursurilor de raliu tot-teren reînvie la Satu Mare. Filiala A-CAR Satu Mare și GerBog pregătesc week-endul viitor un raliu tot-teren in județul Satu Mare! Organizatorii sunt pasionați de ani de zile de acest sport, fiind și gazdele etapelor TransCarpathic Rally, Carpatica Rally Raid, concurenți la numeroase ediții locale și naționale de rally-raid.


În ceea ce priveşte traseul, probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere și drumuri de câmp din zona Codrului, pe drumuri forestiere şi drumuri de câmp în zona localităţilor Sâi – Homorod – Medișa, în formă de buclă, pe o lungime totală de 120 de kilometri împreună cu etapele de legătură care se vor parcurge conform regulilor de trafic rutier.
Pot participa echipaje auto (amatori şi licenţiaţi), moto şi quad. Vineri, 8 august, de la ora 8.00 se va închide o parte a Pieţei Libertăţii, pe porţiunea între str. Stefan cel Mare şi A.I. Cuza (în faţa hotelului Dacia, in faţa Catedralei Romano-Catolice), iar pe această porţiune se va organiza o expoziţie auto cu participarea a principalelor mărci mondiale din industria auto, expoziție care va aștepta publicul până duminică seara. Tot vineri, de la ora 18.00, după startul festiv din Piaţa Libertăţii concurenţii se vor îndrepta spre Dorolț în direcția Pădurea Mare (spre Someș), unde va fi organizată prologul,  această „superspecială” pe un traseu spectaculos cu urcări și coborâri pe digul Someșului. Se va parcurge un traseu de 11 kilometri pe această porțiune, se va organiza rally-taxi pentru parteneri, reprezentanții presei și pentru spectatori. Seara se va organiza briefing pentru concurenți unde vor primi hărțile pt cealalaltă zi.
Sâmbătă, 9 august, echipajele vor pleca dimineața spre startul în proba specială, in zona Sâi – Chilia, de la ora 10 vor lua startul pe rând, cu ecart de 2 minute, vor parcurge trasee de 20 -25 de kilometri, urmând a fi parcurse de mai multe ori. Sosirea lor este preconizată la ora 18 în oraş, iar seara va avea loc premierea şi masa festivă.
Evenimentul se va organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, al Consiliului Județean Satu Mare, al Prefecturii Județului Satu Mare. În plus se va colabora cu Inspectoratul de Poliție, Direcția Silvică și Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someş, precum și cu alte instituții pentru buna desfășurare a concursului. Organizator principal: Ovidiu Domide – 0733.507.026, director de concurs: Nastor Ioan – 0740.032.431, relații media: Butka Gergely – 0745.616.812.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...