More

  Recital de excepţie Berti Barbera şi Mariano Castro

  recital

  La Satu Mare a debutat joi seara prima ediţie a festivalului Sm@rt Days, eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu” Satu Mare şi Comunitatea Evreilor Satu Mare. Seara de joi a fost dedicată jazzului şi bluesului şi i-a avut ca protagonişti pe Berti Barbera şi Mariano Castro. Manifestările din cadrul Sm@rt Days vor continua şi astăzi cu showul celor de la Paraziţii, dar şi cu activităţi interactive pentru cei care se vor afla azi în Grădina Romei.

  Recital de excepţie Berti Barbera şi Mariano Castro
  Manifestările din cadrul primei ediţii a Festivalului Sm@rt Days au debutat joi seara cu recital extraordinar de jazz susţinut de Berti Barbera şi Mariano Castro, care s-a desfăşurat la Sinagoga Mare în faţa unei săli pline. Cei doi artişti au oferit timp de două ore un superb spectacol muzical de jazz şi blues. Aceştia au interpretat piese atât din repertoriul unor artişti celebri ca Peter Gabriel şi Bob Marley, dar şi piese tradiţionale din Brazilia sau Argentina, de unde provine Mariano Castro şi, nu în ultimul rând, au interpretat o rugăciune evreiască. Seara s-a încheiat cu un bis din partea lui Berti Barbera şi Mariano Castro.

  Berti Barbera este un actor, cântăreţ, compozitor şi prezentator de televiziune din România. El a fost solist vocal al grupului Voltaj ‘88, a participat în spectacolele mai multor formaţii precum Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Talisman, Phoenix, precum şi ale soliştilor Silvia Dumitrescu, Cătălin Târcolea, Ilie Stepan , Ştefan Bănică Jr., Analia Selis etc. Pianistul Mariano Castro s-a născut la Buenos Aires, fiind membru al trupei Narcotango, cu care a fost nominalizat de două ori la premiile Grammy pentru cel mai bun disc. Cei doi s-au aflat în premieră la Satu Mare, dar pentru prima dată au cântat şi la Sinagoga Mare.

  Paraziţii, cel mai aşteptat moment de la Sm@rt Days
  Manifestările din cadrul Sm@rt Days au continuat aseară cu recitalurile celor de la Funktion, Ash, Smog, Altar, Omen şi s-au încheiat cu muzică la platane. Spectacolele muzicale vor continua azi cu un spectacol de dans/improvizaţie de percuţie cu Suzana Deak şi Cserey Csaba, dans cu Dalma Ilyes, Beniamin Ilyes şi Cristian Kiss, concertul celor de la Black River Blues Band, folk cu Octavian Bud, Ionel Bledea, Adina Ignat, Sorin Bălaj, Georgeta Govor, Florin Micaş şi Angelo Bud. După care va avea loc un spectacol de hip-hop dance cu Black & White Angels şi un show al DJ-ilor.

  parazitii1-(1)

  De la ora 22.00 va avea loc cel mai aşteptat moment din cadrul primei ediţii Sm@rt Days cu recitalul celor de la Paraziţii, iar seara de sâmbătă se va încheia cu muzică la platane. Tot în cadrul acestui eveniment vor avea loc prezentări de artă, standuri de cărţi, demonstraţii, workshop-uri, meşteşuguri, jocuri, gastronomie. Astfel, vor fi demonstraţii ecvestre cu cei de la Asociaţia Galopp, demonstraţii canine, demonstraţii parkour şi workshop de percuţie cu Csaba Cserey. Despre spectacolele din weekend şi activităţile interactive din cadrul Sm@rt Days vom reveni în numărul următor.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE