More


  Reţea de traficanţi de droguri destructurată de DIICOT

  - Advertisement -

  cannabis

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, având suportul de specialitate al SRI – Direcția Județeană de Informații Satu Mare, au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România. Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că gruparea e formată din 17 membri, între care se află și un bărbat cu dublă cetățenie – germană și italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.

  Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii DIICOT – BT Satu Mare au efectuat ieri 22 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic internaţional de droguri de risc pe relaţia Italia – România şi comercializarea de produse susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere. Una dintre persoanele bănuite are dublă cetăţenie, germană şi italiană. Activităţile s-au desfăşurat în Satu Mare, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO Oradea, BCCO Bucureşti, SCCO Sălaj şi IPJ Satu Mare, precum şi al jandarmilor, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internațional de droguri de risc, cât și de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare.

  În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 10 grame de cannabis,15 grame de haşiş, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1.010 grame de pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, două hard – diskuri, 18 telefoane mobile, 20 de cartele telefonice şi bani. Totodată au fost identificate și două culturi de cannabis, una indoor și una outdoor – conținând nouă plante de cannabis. Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că gruparea e formată din 17 membri, între care se află și un bărbat cu dublă cetățenie – germană și italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România, considerat a fi capul reţelei. Membrii grupării au fost conduşi la sediul DIICOT – BT Satu Mare, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img