More


  Sătmărenii la putere!

  =

  5

  Raliul tot-teren revine în actualitate la Satu Mare. Sâmbătă s-a încheiat ACAR-GerBog rallyraid, o competiţie cu 16 echipaje la start din Polonia, Bistriţa, Baia Mare, Suceava şi Satu Mare.
  După o pauză de aproximativ şapte ani, Gerbog şi A-CAR au reînviat acest raliu în judeţul nostru. Revenind la concursul propriu-zis, “superspeciala“ a avut loc vineri în zona localităţii Dara, iar sâmbătă dimineaţa concurenţii au luat startul în prima probă cu o lungime de 70 de km, iar apoi în cea de-a doua, lungă de 50 de km. Zona în care s-a alergat cu maşinile şi quadurile a fost Sâi – Chilia, pe un teren accidentat. De la organizatori am aflat că totul a decurs normal, fără probleme semnificative, două echipaje fiind nevoite să abandoneze din cauza problemelor tehnice. La finalul concursului s-a întocmit un clasament general, dar şi pe categorii. Cinci echipeje sătmărene s-au aliniat la startul acestui concurs, reuşind clasări foarte bune.
  La general, sătmăreanul Wilmos Szejme a încheiat competiţia pe doi, la fel şi în clasamentul quadurilor. Echipajul Ovidiu Domide-Daniel Nistor pe un Nissan s-a impus la clasa auto-profi, iar la general au încheiat pe trei. Tot la profi, un alt echipaj sătmărean, Alexandru Butka-Istvan Csoma s-a clasat pe şapte, dintr-un total de opt echipaje, din cauza abandonului.
  La clasa auto-hobby s-a impus tot un echipaj din Satu Mare. Marius Mateş şi Alin Bob s-au dovedit a fi cei mai îndemânatici, iar Jeep-ul lor a fost cel mai rapid, reuşind să termine cu peste 20 de minute avans, deşi au avut ceva probleme la alimentare. Pe doi la hobby s-au clasat tot sătmăreni, Zsolt Krisztian şi Zsolt Vajasz, pe un Suzuki. Fiecare câştigător şi participant a primit din partea organizatorilor diplome, cupe şi diferite premii-surpriză, iar mai apoi s-a discutat până târziu ceea ce s-a întâmplat în concurs.
  Evenimentul nu putea avea loc fără sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, al Consiliului Județean Satu Mare şi al Prefecturii Județului Satu Mare. În plus s-a colaborat cu Inspectoratul de Poliție, Direcția Silvică și Agenția de Protecția Mediului şi Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someş.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img