More

  Srdjan Luchin la Steaua

  3

  Preşedintele de onoare al Stelei, Viorel Păunescu, a dezvăluit că în Ghencea vor mai sosi trei jucători, iar unul dintre aceştia este Srdjan Luchin. “Steaua va efectua în următoarea perioadă trei transferuri. Primul va veni Luchin. Din ce ştiu eu, clubul s-a înţeles cu toate părţile. Cu siguranţă că vor mai fi aduşi un mijlocaş defensiv şi un om pentru zona de atac, dar acolo sunt tratativele în curs. Există mai multe piste, care vor fi finalizate pînă la primul meci din play-off-ul Ligii Campionilor. Steaua are nevoie de întăriri şi face tot posibilul ca să aibă un lot cît mai bun”, a spus Păunescu.

  Transferul lui Luchin la Steaua a intrat pentru cîteva zile în impas. Botev Plovdiv, clubul la care este legitimat fundaşul, a aflat că internaţionalul român este dorit de gruparea din Ghencea, motiv pentru care au solicitat 200.000 de euro în schimbul fotbalistului. Steaua nu a fost de acord să plătească această sumă şi, în ultimele zile, au intensificat negocierile cu bulgarii. Într-un final, părţile au bătut palma, iar Luchin era așteptat să semneze aseară cu gruparea roş-albastră.
  De remarcat că Luchin e al doilea jucător din lotul Stelei, după Gardoș, care a evoluat la începutul carierei pentru Someșul Satu Mare.
  Luchin a venit la Someșul Satu Mare pe când avea 17 ani împreună cu ”lotul Petescu” și a impresionat în cele trei sezoane petrecute la Someșul și Olimpia.
  De la Someșul, Luchin a fost transferat la Poli Timișoara în 2006 iar apoi în 2011 a ajuns la Dinamo București.
  Din cauza faptului că Botev a solicitat, iniţial, 200.000 de euro în schimbul lui Luchin, Steaua a fost la un pas să renunţe la transfer.
  Gâlcă a discutat personal cu Gigi Becali şi i-a explicat că are mare nevoie de fostul jucător de la Someșul. “Este un fotbalist polivalent, joacă pe mai multe posturi. Trebuie să facem tot posibilul să-l achiziţionăm. Indiferent de preţ! Nu trebuie ratat un astfel de jucător. Avem mare nevoie de el în play-off-ul Ligii Campionilor”, i-a transmis Gâlcă lui Becali, conform celor de la fanatik.ro.
  1.67 milioane de euro este cota lui Luchin conform site-ului transfermarkt.de

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE