More


  Stranierii, în colimatorul Poliţiei Locale

  - Advertisement -

  strainezi

  Poliţia Locală Satu Mare a primit ordin din partea Consiliului Local să stea cu ochii în patru în luna august, odată cu întoarcerea în ţară a sătmărenilor plecaţi la muncă în străinătate. Aleşii locali susţin că unii stranieri produc haos pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. La rândul său, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că monitorizarea maşinilor cu număr străin va reprezenta prioritatea zero pentru Poliţia Locală, încercându-se astfel să se elimine orice fel de neplăceri în trafic.

  Consilierii cer ordine pe străzi
  Consilierii locali au cerut conducerii Poliţiei Locale să se implice mult mai mult în asigurarea liniştii şi ordinii publice în această lună. Şi asta pentru că se întorc în ţară sătmărenii plecaţi la muncă în străinătate, iar unii parchează pe unde îi taie capul sau produc scandal după scandal. Indiferent de facţiunea politică din care fac parte, fie PSD, PNL, UDMR sau PDL, consilierii au cerut la unison o mai mare implicare a Poliţiei Locale în acest fenomen. Astfel, unii “francezi”, “englezi”, “spanioli”, “italieni” sau “germani” ar trebui să se gândească de două ori înainte de a călca în picioare legislaţia. “De ce când vin în ţară nu se pot comporta la fel de civilizat ca şi în ţările în care muncesc?! De ce la noi se comportă în asemenea hal?! Ne pare rău că au trebuit să plece din ţară pentru un trai mai bun, dar aceasta este situaţia! Dar asta nu le dă dreptul să facă ce vor când se întorc”, au precizat consilierii locali.

  Leac pentru şmecheri
  Pentru că deţin maşini înmatriculate în străinătate, majoritatea “stranierilor” nu pot fi traşi la răspundere, producând haos pe şosele. Şi asta pentru că procedura de trimitere a amenzii sau procedura de executare silită este practic imposibilă. Motivele sunt multiple, de la faptul că nu se cunoaşte identitatea şi domiciliul persoanei care ar trebui sancţionate, până la costurile prea mari a recuperării sumelor datorate. Cu toate acestea, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup, susţin că au pus pe tapet un plan bine stabilit, prin care vor reuşi să le vină de hac sătmărenilor care, la adăpostul hăţişului birocratic, îşi permit să parcheze pe unde apucă, spre disperarea sătmărenilor de bună-credinţă. Mai mult, Ioan Precup a precizat că deja s-a pus în aplicare o măsură prin care se are în vedere acoperirea zonelor cele mai fierbinţi din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img