More


  Un copil de 18 luni, intoxicat cu medicamente

  =

  1edina-dragos

  Blestemul familiei Dragoş loveşte din nou. După ce Vivien Dragoş a fost violată şi omorâtă de către concubinul surorii sale, şi după ce aceeaşi soră a fost implicată în mai multe scandaluri, de această dată cel mai mic membru al familiei Dragoş, în vârstă de doar 18 luni, a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean pentru a primi îngrijiri medicale după ce se presupune că ar fi ingerat accidental mai multe antidepresive. Fiindcă s-a luat în calcul ipoteza potrivit căreia pastilele ar fi fost lăsate la îndemâna copilului, cadrele medicale au anunţat imediat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, care a demarat o anchetă în acest caz.

  La Urgenţă în miez de noapte
  După ce a ingurgitat mai multe pastile împotriva depresiei, A.C. Dragoş, în vârstă de un an şi şase luni, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare în stare destul de gravă. Medicii l-au preluat imediat pe micuţ şi i-au acordat primul ajutor. “În cursul zilei de duminică, la ora 23.45, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe un copil de un an şi şase luni, care din spusele mamei ar fi luat tablete, nefiind supravegheat copilul”, a declarat asistenta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe, Maria Băban. După ce i s-a acordat primul ajutor, reprezentanţii Spitalului Judeţean au anunţat forurile competente, în speţă Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. “Procedura standard este spălătura gastrică, după care copilul a fost internat la Pediatrie. Starea lui este momentan bună. De asemenea, a fost anunţată Poliţia”, a mai precizat Maria Băban.

  Poliţia a intrat pe fir
  După ce au fost sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului Judeţean, angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au deschis o anchetă în acest caz. La finalul anchetei va fi sesizată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare pentru a lua măsurile care se impun. Directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului , Eugenia Ardelean, susţine că mama copilului, Edina Dragoş, în vârstă de 17 ani, şi minorul au fost luaţi, în urmă cu câteva luni, din Centrul maternal Lorena administrat de către DGASPC, în baza unei cereri pe propria răspundere, de către bunica Andrea Dragoş. În continuare, de monitorizarea familiei Dragoş s-au ocupat angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare.

  “Totul părea în regulă”
  Reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare susţin că în ultimele şase luni au efectuat mai multe controale la domiciliul familiei Dragoş şi lucrurile păreau să reintre în normal. Mai exact, Adrian Balaj – şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială – susţine că au fost întocmite de către inspectorii instituţiei două fişe de monitorizare, potrivit cărora situaţia era sub control. Conform aceloraşi surse, minorul ar fi ingerat accidental pastilele, iar faptul că bunica şi mama au dus copilul imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe ar da circumstanţe atenuante celor două femei. În orice caz, SPAS Satu Mare va continua activitatea de monitorizare, iar în funcţie de rezultate se va dispune dacă minorul va rămâne sau nu în sânul familiei.

  Un blestem continuu
  Reamintim că Vivien Dragoș a fost găsită violată și strangulată în data de 12 octombrie 2013 pe malul lacului Cubic. Ucigașul este concubinul sorei sale, aceștia având împreună trei copii. Polițiștii sătmăreni au fost duși la locul în care se afla trupul neînsuflețit al fetiței chiar de criminal. Criminalul, în vârstă de 23 de ani, și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor, cărora le-a povestit că a convins-o pe Vivien să meargă cu el la coliba pe care o avea amenajată pe malul lacului Cubic. Odată ajunși acolo, acesta a violat-o după care a ucis-o prin stragulare. Ca să ascundă fapta, criminalul a introdus cadavrul într-un sac pe care l-a aruncat mai apoi în lac. Pentru a nu fi suspectat, ucigașul a participat el însuși la căutările pe care voluntarii de la Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare le-au întreprins zile la rând. Coordonatorul echipei, Daniel Someșanu, a declarat că încă de la început Deteşan Ovidiu a fost principalul suspect în cercul celor care cunoșteau familia.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img