More


  Unii pensionari refuză biletele de tratament

  - Advertisement -

  8

  Deşi pare greu de crezut, pensionarii sătmăreni refuză biletele de tratament oferite de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Satu Mare. Şi asta în detrimentul altor sute de pensionari care şi-ar fi dorit să meargă într-o staţiune. Dacă în unele situaţii au apărut probleme medicale inerente vârstei, în alte cazuri este vorba, pur şi simplu, de mofturi. Concret, pensionarii îşi doresc unele staţiuni care au însă locuri limitate, fapt pentru care alţi pensionari mai puţin norocoşi sunt lipsiţi de 16 zile de relaxare şi tratament.

  Bilete sunt destule
  Conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, prin directorul executiv Eugenia Sabou, susţine că din cele 2.273 de bilete de tratament alocate pentru judeţul Satu Mare în prima jumătate a acestui an doar 2.103 bilete au fost valorificate. Restul s-au pierdut, din păcate. În schimb, conducerea CJP face eforturi pentru ca tot mai mulţi pensionari să se bucure de beneficiile unui sejur la o staţiune de tratament din ţară. Concret, doar în această lună au fost solicitate şi obţinute un număr suplimentar de 97 de bilete, pe lângă cele 240 alocate în seria a 12-a, aferentă începutului lunii august. “Bucuria pensionarilor sunt biletele de tratament. De aceea pot să vă spun că şi în acest an am solicitat cât mai multe suplimente pentru a putea soluţiona cât mai multe cereri ale pensionarilor. Până la această dată au fost în staţiune un număr de 2.103 pensionari. Procentul nu este valorificat sută la sută întrucât au existat şi perioade când nu am putut să le valorificăm din cauza interesului scăzut, unii nu au vrut să meargă în anumite staţiuni. Şi acum încercăm să suplimentăm. În aceste zile au fost la liber bilete de tratament, deci încercăm să soluţionăm cât mai multe cereri ale pensionarilor”, a declarat Eugenia Sabou.

  Mofturi şi mofturi
  Conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare susţine că biletele sunt refuzate de vârstnici în primul rând pentru că acestora nu le convine perioada în care sunt trimişi la tratament. Cei mai mulţi pensionari doresc să meargă într-o staţiune în perioada mai-octombrie. Alţii au invocat motive medicale. În aceste situaţii, biletele sunt alocate altor vârstnici sau se pierd efectiv. “Sunt tot felul de probleme şi aici. Unii renunţă, alţii vor alte staţiuni şi nu cele care au fost scrise în cereri, dar nu avem sesizări în acest sens, cum că nu am putea să le soluţionăm cererile şi eu mă bucur că reuşim să soluţionăm cât mai multe cereri, pentru ca majoritatea persoanelor să se bucure de acest sejur de 16 zile de tratament”, a conchis Eugenia Sabou.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img