More

  Victima malpraxisului cu şantaj nu se lasă

  onuc

  Decizia Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Satu Mare prin care l-a absolvit pe chirurgul Alexandru Andreica de acuzaţia de malpraxis a fost contestată de sătmăreanul Vasile Onuc. Deşi Onuc era să-şi piardă viaţa în urma unei banale operaţii de apendicită realizată de chirurgul Andreica, Colegiul Medicilor a concluzionat că totul s-a datorat unei simple “complicaţii postoperatorii”. Victima se declară dezamăgită de decizia Colegiului Medicilor Satu Mare, sperând să-şi găsească dreptatea în Justiţie. Acesta a depus împotriva chirurgului din cauza căruia era să-şi piardă viaţa o plângere penală pentru vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu.

  Contestaţie la decizia Colegiului Medicilor
  Sătmăreanul Vasile Onuc nu poate să accepte verdictul Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Satu Mare. Acesta susţine că decizia Colegiului Medicilor Satu Mare nu va reuşi să-i oprească demersurile de tragere la răspundere a chirurgului Alexandru Andreica, care era să-i provoace moartea în urma unei banale operaţii de apendicită. Din acest motiv, a contestat decizia prin care chirurgul Andreica a fost absolvit de orice răspundere. Contestaţia a fost transmisă Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România. “Pur şi simplu, nu pot accepta verdictul Colegiului Medicilor Satu Mare. Sper ca cei de la Bucureşti să analizeze mai serios plângerea mea şi să ia o decizie corectă. Este inacceptabil să ajungi aproape să mori din cauza unei simple operaţii de apendicită”, ne-a declarat victima Vasile Onuc. “Chirurgul Andreica mi-a spus încă pe holurile Spitalului Judeţean că nu am nicio şansă la Colegiul Medicilor, întrucât cei din Comisia de disciplină îi sunt colegi. Timpul a dovedit că a avut dreptate, căci corb la corb nu-şi scoate ochii. Sunt curios dacă are colegi care să-l acopere şi la Bucureşti”, a adăugat Vasile Onuc.

  Victima şi martora, audiate de poliţişti
  Între timp, dosarul malpraxisului a ajuns şi pe birourile poliţiştilor sătmăreni, după ce victima Vasile Onuc a depus împotriva medicului Andreica o plângere penală pentru vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu. Sătmăreanul Vasile Onuc a fost audiat în cursul zilei de marţi de poliţişti, fiind citat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare. “Am fost audiat marţi. Am povestit din nou cum am fost operat de chirurgul Alexandru Andreica şi cum era să mor din cauza operaţiei la apendicită, fiind salvat de medicii de la o clinică din Cluj. Sper ca la Poliţie să nu se repete treaba ca şi la Colegiul Medicilor”, ne-a declarat Vasile Onuc. Acesta a dus cu el o martoră, care a fost şi ea audiată marţi de poliţişti. Este vorba de o femeie din Gherţa, care l-a transportat pe Vasile Onuc la clinica din Cluj Napoca. Martora le-a relatat poliţiştilor despre starea gravă în care se afla Onuc în momentul în care a acceptat să-l transporte până în Cluj.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE