More

  Victor Ponta, un român pentru Palatul Cotroceni

  1

  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că România nu poate fi condusă decât de un român ortodox, ţinând cont de faptul că românii reprezintă majoritatea covârşitoare a populaţiei, iar creştinii ortodocşi sunt în procent de peste 90% din numărul românilor. Liderul social-democrat a mai ţinut să facă o serie de precizări referitoare la competitorii politici, care fac uz de demagogie. Mircea Govor a precizat că politica trebuie să se facă prin respectarea regulilor jocului. Cu aceeaşi ocazie, Mircea Govor a declarat că şeful campaniei PSD la nivel judeţean este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, Raul Băbţan.

  Un român pentru România
  Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că România nu poate fi condusă decât de către un român ortodox, cu atât mai mult cu cât majoritatea covârşitoare a românilor sunt creştini ortodocşi. “În fruntea României trebuie să fie un român. De-a lungul timpului cei care au ţinut naţiunea română unită şi care au participat din plin la unirea României Mari, cum este astăzi, au fost reprezentanţii bisericii. Să nu uităm că astăzi românii sunt 90% ortodocşi. Unitatea o putem face noi, românii! Iar România trebuie să fie condusă de către un român, să fie ortodox, căci 90% dintre români sunt ortodocşi, şi aş vrea să fie Victor Ponta”, a declarat Mircea Govor. Liderul social-democrat a precizat că România nu poate fi condusă de către Klaus Iohannis, care nu ar avea reprezentativitate în aceste condiţii. Mircea Govor a făcut un apel către toţi românii, precizând că Victor Ponta este singurul candidat reprezentativ pentru români. “Acum şi-au găsit un român să candideze pentru binele României: Klaus Iohannis. Frumos sună! Românul Klaus Iohannis, şeful Forţelor Armate Române! Românii nu pot să nu pună în fruntea ţării un român. Nu au cum! Deşteaptă-te române este imnul nostru de suflet, imnul nostru drag. Cine nu înţelege treaba aceasta înseamnă că nu simte româneşte”, a completat Mircea Govor. Liderul social-democrat i-a lansat lui Klaus Iohannis patru întrebări publice: “Dacă tot vine la Festivalul vinului de la Beltiug, vreau să îi pun patru întrebări domnului candidat la prezidenţiale din partea ACL. Domnul Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, de când este primar de câte ori a fost la sărbătoarea Imnului Naţional?! De câte ori a fost la Ziua Drapelului Naţional?! De câte ori a fost la Ziua Naţională?! Dacă a fiscalizat vreun leu din banii de meditaţii din care şi-a permis să cumpere şase case. Căci dacă şi-a cumpărat casele din meditaţii, a plătit vreun leu la statul român din veniturile din meditaţii. Totuşi, au fost bani foarte mulţi!”

  PSD condamnă afirmaţiile şovine ale deputatului Kereskenyi
  Mircea Govor a ţinut să condamne afirmaţiile cu caracter şovin şi revanşard ale deputatului UDMR, Kereskenyi Gabor. Din păcate, nu este pentru prima dată când deputatul UDMR face afirmații care ar putea aduce atingere integrității teritoriale a României. “Mi-a spus ieri domnul Kereskenyi Gabor, la o întâlnire cu UDMR pe probleme de învăţământ: Că nu va mai dura mult şi vei avea salariul în forinţi! Aşa mi-a spus mie! Eu, salariu în forinţi? Niciodată în ţara mea nu voi avea salariu în forinţi, eu vă asigur de această treabă! Iar ceea ce a spus dânsul înseamnă că se leagă de tot ceea ce pun la cale aceşti şmecheri, cu Klaus Iohannis în frunte şi cu cei de la Jobbik şi alte partide extremiste din Ungaria! Şi, bineînţeles, domnul Gabor Kereskenyi, chiar dacă este membru UDMR, nu îi face cinste! Să îmi spună mie, în ţara mea, că voi avea salariu în forinţi! Când el mănâncă pâine românească şi primeşte lei în Parlamentul României. Aşa ceva este inadmisibil, iar românii trebuie să se trezească!”, a precizat preşedintele PSD Satu Mare.

  Precizări necesare
  Preşedintele PSD Satu Mare a ţinut să facă lumină în urma afirmaţiilor făcute de către democrat-liberalul Sorin Ghilea, care a acuzat organizatorii că le-au tăiat microfonul reprezentanţilor ACL la Zilele comunei Santău la indicaţiile lui Mircea Govor. Liderul PSD a precizat că nu şi-ar permite un astfel de gest, cu atât mai mult cu cât primarul şi viceprimarul sunt membri PDL. “Vina nu-mi aparţine mie şi chiar îmi pare rău că apelează la asemenea acuzaţii. Probabil problema este la ei în ogradă, o spun foarte sincer, înseamnă că pe domnii cu pricina, care au participat din partea ACeLor, nu-i bagă nimeni în seamă, nu-i cunosc oamenii lor. Dacă primarul şi viceprimarul ACL nu dau microfonul unui membru ACL ce vină am eu în calitate de preşedinte al PSD? Poate fi o explicaţie, înseamnă că nu-i recunosc pe ei ca şefi şi ca formaţiune politică şi că mă respectă pe mine”, a spus Mircea Govor. Mai mult, liderul social-democrat i-a îndemnat pe cei de la ACL să îşi numere primarii, pentru că mai au edili doar pe hârtie, în timp ce faptele ar vorbi de la sine.

  Apel la memorie
  Preşedintele Mircea Govor a mai precizat că are încredere în alegători. Aceștia vor vedea dincolo de culoarea politică a ACL. Tot o alianță între PNL și PDL a adus la Cotroceni regimul Băsescu. Actualul președinte al statului împreună cu guvernele Boc din care făcea parte și deputatul Andreea Paul a fost cel care a tăiat salarii, pensii, a închis spitale și școli. Pe această cale, Mircea Govor i-a adresat Andreei Paul mai multe întrebări publice: “Câţi bani a adus  în Ţara Oaşului de când este parlamentar şi membru în comisia de buget?! Câte proiecte se leagă de numele ei şi câte au fost finalizate, dacă există vreunul?! Câte obiective a finanţat şi câte a finalizat în judeţul ei, Sălaj, în satul ei, Bobota?! Mie mi-ar fi ruşine să apar în faţa opiniei publice, a oamenilor, să mai pot să vorbesc. Nu există nimic mai josnic pe lumea asta decât să sărăceşti oamenii, să le bagi mâna în buzunar cu bună ştiinţă, să le tai salariile, pensiile. Ei au nenorocit ţara. Mai vor s-o nenorocească? Nu mai pot să-i păcălească pe români. În faţa oamenilor nu mai e voie să apară, sunt compromişi definitiv. Într-o ţară civilizată oameni care au luat asemenea măsuri criminale împotriva poporului lor sunt judecaţi şi nu li se mai dă voie să facă politică. Mai vin să pozeze, să-mi dea mie lecţii. Ce lecţii să-mi dea mie oameni din ăştia care nu merită doi bani? Noi n-am făcut altceva, de când a preluat domnul Ponta guvernarea, decât să acoperim toate mizeriile lor am redeschis spitalele şi şcolile închise de PDL, am mărit pensiile şi salariile”, a conchis Mircea Govor.

  PSD îşi apără primarii
  Președintele PSD a sărit în apărarea primarului oraşului Negrești-Oaş, Aurelia Fedorca, acuzat de opoziție că nu ar fi atenționat autoritățile cu privire la calitatea apei livrate către cetățeni. Mircea Govor a subliniat că edilul şef al Negreștiului a fost cel care a tras semnalul de alarmă și că personal a vorbit cu cei de la Apaserv pentru a remedia situația. Acuzațiile făcute de opoziție la adresa primarului Negreștiului au fost respinse ca fiind nefondate de către președintele PSD Mircea Govor. Acesta a subliniat că a aflat de problemă chiar de la Aurelia Fedorca și că personal a discutat atât cu cei de la Apaserv cât și cu reprezentanții Instituţiei Prefectului. Conducerea Partidului social-democrat își va apăra primarii oricând aceștia vor fi atacați pe nedrept de către opoziție. “Ori de câte ori văd pe cineva că îmi atacă primarii eu o să ripostez şi o fac cu fermitate pentru că sunt convins că o fac cu răutate. Primarii mei sunt cei mai buni din judeţul Satu Mare, sunt oameni care ştiu ce au de făcut şi care-şi fac datoria faţă de cetăţeni şi de asta au fost aleşi. Eu ştiu câţi primari am la ora actuală, inclusiv câţi au mai venit pe parcurs de la alegeri”, a precizat Mircea Govor. După sesizările făcute de Fedorca și Govor, reprezentanții Prefecturii au fost în teren și s-a dispus atenta monitorizare a calității apei. Până când situația va fi remediată, negreștenii vor achita facturi cu 30 la sută mai mici. Masterplanul Apaserv în derulare, în valoare de 20 de milioane de euro, are menirea de a soluționa problemele legate de apă.

  PSD a strâns 15.000 de semnături
  Deşi nu a vrut să facă act de bravadă, dar ţinând să răspundă ultimelor afirmaţii făcute de către partidele din opoziţie, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a precizat că PSD Satu Mare a strâns deja 15.000 de semnături, chiar dacă nu a făcut public acest lucru, spre deosebire de cei de la ACL, care au anunțat că trebuie să adune 35.000. “Trebuie să mai treacă 30 de ani să mai poată aduna ei 35.000 de semnături. Cam atât trebuie să dureze să adune ei cu ce au. Primari nu au, viceprimari nu mai au, consilieri locali nu mai au”, a concluzionat Mircea Govor.
  De asemenea, Mircea Govor a făcut un apel public la o campanie curată. Președintele PSD a declarat că el înțelege că lupta politică poate deveni acerbă, dar că niciodată nu a făcut plângeri penale împotriva opozanților săi. Mircea Govor a mai precizat și că instituțiile statului nu trebuie amestecate în jocul politic și că se impune respectarea unor reguli civilizate și la noi în țară.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE