Festivalul Muzicii de Stradă a debutat ieri la Satu Marestrada

Prima ediţie a Festivalului Muzicii de Stradă organizat la Satu Mare în acest sfârşit de săptămână a debutat ieri cu o serie de concerte. Pe mini-scenele montate în cartierul Micro 16 pe Aleea Universului, în Micro 15 pe Aleea Milcov, în Carpaţi 2 pe strada Ganea, în Piața Eroilor Revoluției și în pasajul Coposu, au evoluat muzicieni de blues, jazz, instrumental, hip hop și de alte stiluri. Microbuzul muzicii, acel hippie-bus legendar din filmele americane a asigurat transportul muzicienilor între scene.

Azi, festivalul se mută în Piața Libertății, în parcul central și pe aleile adiacente unde vor cânta formațiile venite din București, Budapesta, Cluj-Napoca, Oradea și, bineînțeles, trupele locale. Startul festiv se va da la ora 11.45 de lângă Turnul Pompierilor cu un flashmob inedit, iar de la ora 12 până la ora 21, centrul istoric va răsuna de muzica rock, blues, jazz, funky și alte stiluri muzicale, nemaiîntâlnite pe scenele sătmărene.

Manifestările de duminică vor începe de la ora 11 în Centrul vechi unde publicul va avea posibilitatea de a asculta și a vota muzicienii până la ora 18, după care va începe festivitatea de premiere în fața scenei principale. Organizatorii invită pe toți muzicienii și posesorii de instrumente muzicale din Satu Mare să participe la un moment deosebit: toți muzicienii, fiecare cu instrumentul propriu, vor cânta împreună o melodie cunoscută, o performanță nemaivăzută în oraș! După acest moment deosebit se va continua cu un maraton de jam-session, la care vor participa zeci de muzicieni!
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts