Absolvenţilor li se oferă aproape 600 de locuri de muncăbursa

Aproape 600 de locuri de muncă le vor fi puse la dispoziţie absolvenţilor din judeţul Satu Mare care se vor prezenta vineri dimineaţă la Bursa locurilor de muncă destinate lor, a precizat ieri directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Simona Derşidan, în cadrul unei conferinţe de presă la care a mai participat şi directorul adjunct Marcel Maruşca. Evenimentul va avea loc mâine dimineaţă, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 9.00.

Ofertă diversificată
Potrivit celor afirmate de Simona Derşidan, pentru organizarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Satu Mare au fost contactate 227 de societăţi comerciale din care 65 au răspuns afirmativ şi au oferit, până la ora la care s-a desfăşurat întâlnirea cu presa, 544 de locuri de muncă. “Agenţii economici care pot oferi locuri de muncă se mai pot adresa societăţii noastre până joi, inclusiv”, a mai precizat directorul AJOFM, care şi-a exprimat convingerea că până vineri vor fi disponibile la Bursă aproape 600 de locuri de muncă.

Oferta este cât se poate de diversificată, fiind oferite 83 de locuri de muncă în industria confecţiilor, 73 în asigurări, 19 în construcţii, 92 în industria lemnului, 85 în industria mecanică, în timp ce 192 în alte domenii. “Momentan, în baza de date a agenţiei noastre avem înregistraţi un număr de 615 absolvenţi ai anului 2014 din care până în prezent 118 au fost deja angajaţi. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este benefică atât angajatorilor cât şi potenţialilor angajaţi deoarece li se oferă posibilitatea de a negocia direct”, a mai spus Simona Derşidan. Directorul AJOFM a mai arătat că la Bursa care va avea loc mâine vor fi prezenţi şi reprezentanţii EURES din Ungaria.

Totodată, directorul AJOFM a trecut în revistă avantajele de care pot beneficia, potrivit legii, agenţii economici care angajează absolvenţi. Astfel, pentru un absolvent de studii profesionale, este oferit un ajutor în valoare de 500 de lei, pentru un absolvent de studii liceale şi post-liceale ajutorul este de 600 de lei, iar pentru angajarea unui absolvent de studii superioare ajutorul este de 750 de lei. Condiţia necesară pentru acordarea acestor beneficii este ca absolvenţii să fie menţinuţi în câmpul muncii cel puţin 18 luni.

În cadrul conferinţei de presă, consilierul Alexandra Catargiu a transmis mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, prin care absolvenţii din acest an erau îndrumaţi să se prezinte la Bursa locurilor de muncă destinată lor, fiind cea mai oportună ocazie de a-şi găsi un job.

Patru sătmăreni angajaţi de Poşta Germană
În continuare, directorul adjunct Marcel Maruşca a arătat că în urma selecţiei organizată la Satu Mare de o firmă de recrutare specializată, Poşta Germană a angajat deja 21 de persoane din care patru sunt din Satu Mare. În total, la selecţie s-au prezentat peste 70 de persoane din care au fost selectate 39. Dintre acestea, şase persoane nu au fost acceptate, una s-a retras iar 21 au fost deja angajate. “Procesul de angajare s-a desfăşurat puţin mai greu deoarece a fost foarte greu să li se găsească o locuinţă. Au mai rămas 11 persoane, printre care şi doi sătmăreni, care aşteaptă să li se găsească o locuinţă după care vor fi şi acestea angajate la Poşta Germană”, a mai arătat Maruşca.

Celor angajaţi li s-a făcut un contract de muncă de probă pe durata a şase luni de zile, după care, dacă vor corespunde, li se va încheia un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată. Salariul celor angajaţi de Poşta Germană este de 2.000 de euro brut, adică între 1.300 şi 1.600 de euro net. Directorul adjunct al AJOFM a mai precizat că reprezentanţii firmei de recrutare a forţei de muncă s-au declarat foarte mulţumiţi de calitatea oamenilor selectaţi cât şi de ajutorul dat de instituţia pe care o reprezintă şi că se are în vedere o nouă selecţie care va fi organizată, cel mai probabil, la Braşov.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts