Activitatea contabililor sătmăreni, apreciată de ziua lorceccar

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Filiala Satu Mare, a organizat ieri dimineaţă cea de a zecea ediţie a Zilei Contabilului Român. La eveniment, care s-a desfăşurat la un restaurant din municipiul Satu Mare, au participat circa o sută de experţi contabili şi contabili sătmăreni, precum şi o serie de invitaţi şi colaboratori.

CECCAR, un autentic brand naţional
Manifestarea a fost coordonată de directorul CECCAR Satu Mare, Rodica Grădinar, care a afirmat că este o sărbătoare organizată la nivel naţional, iar tema sub egida căreia se desfăşoară manifestarea din acest an este “Directiva 34/2013 a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene – Aşteptări şi provocări în evoluţia profesiei contabile”. Tema urmăreşte îmbunătăţirea mediului de afaceri, a reducerii sarcinii globale de reglementare, în special pentru IMM-uri, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel naţional.

În deschiderea manifestării, preşedintele CECCAR Satu Mare, Radu Pop, a dat citire mesajului Consiliului Superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, adresat tuturor profesioniştilor contabili, în care se arăta că Ziua Naţională a Contabilului Român este un prilej de a reafirma adevărul potrivit căruia CECCAR este furnizorul de reputaţie, profesionalism şi consecvenţă în domeniul contabil, reprezentând organismul unanim recunoscut, inclusiv ca un vector al colaborării internaţionale în domeniu. CECCAR este lider al profesiei contabile în România, un organism de elită, un autentic brand naţional.

Rând pe rând, au fost invitaţi să ia cuvântul invitaţii şi colaboratorii CECCAR Satu Mare. Astfel, Gheorghe Rentea, consilierul primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a arătat că experţii contabili şi contabilii asigură stabilitatea financiară a mediului de afaceri şi a transmis un cuvânt de salut din partea conducerii Primăriei şi a Consiliului Local Satu Mare. Directorul Registrului Comerţului, Victor Pop, şi-a exprimat întreaga sa admiraţie faţă de această profesie şi pentru oamenii care o practică adăugând că CECCAR este una dintre cele mai tenace organizaţii care de zece ani îşi sărbătoreşte membrii şi îi premiază pe cei mai buni. Directorul Filialei Satu Mare a Universităţii de Vest Vasile Goldiş, prorectorul Gavrilă Ardelean, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la sărbătoarea contabililor sătmăreni, pe care i-a felicitat de ziua lor şi le-a mulţumit pentru buna colaborare cu instituţia universitară pe care o conduce. Directorul Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş” a precizat:” codul etic al contabililor este şi codul etic al elevilor care vor deveni contabili în viitor”.

Cuvinte frumoase despre profesioniştii din domeniul contabilităţii sătmărene au mai spus şi reprezentantul mediului de afaceri, Sorin Ghilea, directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic, precum şi alţi invitaţi. A urmat apoi un scurt seminar de informare cu privire la Directiva 34/2013 a Uniunii Europene care foarte probabil va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Topul firmelor CECCAR
În continuarea sărbătorii, conducerea CECCAR Satu Mare a înmânat diplome celor care au contribuit decisiv de-a lungul timpului la dezvoltarea Filialei Satu Mare a CECCAR. Astfel, în total, au fost înmânate 30 de diplome contabililor, precum şi colaboratorilor CECCAR.

Tot cu această ocazie, au fost premiate firmele de contabilitate din judeţ care au avut cea mai bună şi bogată activitate în cursul anului precedent. Astfel, pentru patru ani la rând, locul întâi a revenit firmei de contabilitate SC Comtex SRL, premiul fiind ridicat de administratorul Maria Ţuţuraş. Locul doi a revenit, pentru al doilea an consecutiv, firmei SC Comtex Bussines, administrator fiind Cristina Bumba, în timp ce locul trei a fost împărţit, la egalitate de puncte, de firmele Integrated Advirsory Services şi Velcont Expertiză Contabilă 2012.

Sărbătoarea contabililor sătmăreni a continuat cu o petrecere, nu înainte ca preşedintele Radu Pop să le ureze tuturor contabililor sătmăreni un călduros “La Mulţi Ani!” de ziua lor, iar celor prezenţi distracţie plăcută.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts