Activităţi multiple de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnicehaidu

Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor Satu Mare va organiza, în perioada următoare, o serie de activităţi umanitare, civice şi culturale dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Aceste activităţi au fost prezentate de preşedintele Asociaţiei, Livia Haidu, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfăşurată ieri la sediul Prefecturii Satu Mare. Astfel, după ce în luna august pensionarii sătmăreni au organizat o acţiune de strângere de ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii intitulată “Să nu uităm de cei mai trişti ca noi”, Asociaţa Judeţeană a Pensionarilor Satu Mare va organiza, în data de 30 septembrie, o manifestare pentru a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul va avea loc la Restaurantul Paloma, cu începere de la ora 14.00, iar preşedintele Livia Haidu i-a invitat pe toţi pensionarii sătmăreni precum şi autorităţile locale şi judeţene să participe la sărbătoarea pensionarilor, intrarea fiind gratuită.

Tot de Ziua Internaţională a Vârstnicilor, în data de 2 octombrie, pensionarii din cadrul Asciaţiei se vor deplasa la Căminul Vârstnicilor de la Viile Satu Mare unde vor prezenta un scurt program artistic pentru cei internaţi aici, şi vor împărţi pachete cu daruri pentru aceştia. De asemenea, în data de 5 octombrie, pensionarii sătmăreni vor organiza un spectacol dedicat Zilei Vârstnicilor, care se va desfăşura la Filarmonica “Dinu Lipatti” cu începere de la ora 16.00. Preşedintele Asociaţiei, Livia Haidu i-a invitat pe toţi sătmărenii să ia parte la acest eveniment, intrarea fiind liberă.

De asemenea, Livia Haidu a mai precizat că se doreşte reluarea activităţilor de plantare de puieţi. În urma activităţii desfăşurate în primăvară la Viile Satu Mare, peste 90% dintre puieţii plantaţi de pensionari sunt în stare foarte bună de vegetaţie, astfel că reprezentanţii Asciaţiei doresc să reia această acţiune în lunile octombrie şi noiembrie.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts