Atenție pe cine vom vota la prezidențiale!Alea iacta est! S-a trecut deja Rubiconul iar trupele iau poziție de asalt. Cei mai importanți candidați la prezidențiale s-au lansat oficial în lupta pentru Cotroceni. Victor Ponta, în prezența a 70.000 de susținători pe Arena Națională ( record doborât de prezență, nici echipa națională, nici Steaua nu au adunat atâția fani), iar Klaus Iohannis și-a depus semnăturile la BEC pentru a participa la competiția prezidențială.

Ceilalți competitori au rămas deja în urmă ( Monica Macovei, Elena Udrea), pentru că nu au reușit să adune numărul necesar de semnături. Susținerea lui Traian Băsescu nu e de ajuns pentru ca Udrea să poată ridica pretenții la un loc pe podium. Iar unu-doi intelectuali neînțeleși, adunați în jurul ziaristului Dan Tapalagă, nu vor fi decât o simplă căruță trasă de boi, pentru Macovei. Doar Călin Popescu Tăriceanu poate aduna vreo 10-15 procente, rupte dintr-un PNL devenit inexistent pe piața politică.

Toată lumea știe că bătălia se va duce între Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Între un premier care a reușit să facă dreptate românilor și un primar, golit de conținut, fără cunoștințe în materie de România. Între un prim-ministru călit în războaiele cu Traian Băsescu și un edil care a făcut mai multe vizite în Germania decât în Moldova, Oltenia sau Banat. Între un premier care a dat înapoi salariile și pensiilor oamenilor simpli și un ales care și-a transferat banii din afaceri imobiliare la părinții săi plecați pe meleagurile nemțești. Între un șef de Guvern care i-a adunat pe oameni în războiul cu un regim autarhic Băsescu și un personaj preocupat doar cu restituirile de proprietăți către conaționalii săi de etnie germană. Între un om politic care a susținut sus și tare că este mândru de a fi român și un primar de municipiu care a avut doar interesul de a-i alunga pe români din centrul Sibiului prin retrocedări ilegale către clientela sa naţionalistă.

De aceea, oamenii trebuie să fie extrem de atenți unde își vor pune votul. Pentru că am putea fi prinși într-o capcană extrem de periculoasă: să ne uităm foarte atent dincolo de mituri și legende, dincolo de imaginea primarului sas gospodar. Dacă am da jos toată poleiala, vom descoperi fapte foarte grave de corupție, care pot aduce chiar atingere siguranței naționale.

Marius Oproiu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts