Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, un succesbursa

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din acest an, desfăşurată ieri dimineaţă, a fost considerată de către conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, instituţia care a organizat evenimentul, drept un succes. Mai bine de jumătate dintre absolvenţii prezenţi la Bursă au fost selectaţi pentru interviu de agenţii economici. În total, au fost oferite peste 700 de locuri de muncă.

Iniţiativă lăudabilă
Deschiderea oficială a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi a avut loc ieri dimineaţă în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a conducerii AJOFM precum şi a altor instituţii. Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a declarat deschisă Bursa, afirmând că aceasta este organizată special pentru absolvenţii anului 2014, dar sunt binevenite şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Prefectul Eugeniu Avram a salutat iniţiativa şi organiuzarea acestui eveniment care vine în sprijinul tinerilor care-şi caută un loc de muncă. “Sper ca Bursa să aibă o finalitate atât pentru angajatori, cărora le doresc să-şi găsească forţa de muncă căutată, cât şi pentru potenţialii angajaţi, cărora le doresc să-şi găsească un loc de muncă”, a mai spus prefectul Avram, care a trecut în revistă şi ajutoarele oferite de Guvernul României pentru agenţii economici care angajează absolvenţi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a evidenţiat faptul că Bursa reprezintă o oportunitate pentru ca tinerii şi absolvenţii din acest an îşi pot găsi un loc de muncă. “Felicit conducerea AJOFM pentru organizarea acestui eveniment şi mi-aş dori ca astfel de acţiuni să aibă loc mult mai des şi numai într-un cadru organizat ca cel de azi. Cu toţii trebuie să ne unim eforturile şi să găsim soluţii pentru a-i ajuta pe cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Vă asigur de tot sprijinul meu în acest sens”, a mai precizat Mircea Govor. Primarul Dorel Coica consideră că este o acţiune binevenită pentru tinerii sătmăreni şi a adăugat faptul că sunt premize ca noi investitori să vină la Satu Mare care vor înfiinţa peste 800 de noi locuri de muncă.

Aproape o mie de participanţi
La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi desfăşurată ieri au particpat peste 950 de persoane din care circa 420 au fost absolvenţi de învăţământ în anul 2014. De asemenea, cei 82 de agenţi economici prezenţi au oferit 708 locuri de muncă din care 38 pentru studii superioare şi 670 pentru studii medii. Astfel, în domeniul industrie lemnului au fost disponibile 147 de locuri de muncă, în industria mecanică – 137, în domeniul confecţiilor textile – 100, în domeniul asigurărilor – 83, iar în alte domenii – 241.

bursa2
Îmbucurător este faptul că din cei 420 de absolvenţi promoţia 2014 prezenţi la Bursă, 235 au fost selectaţi pentru interviu, motiv pentru care evenimentul a fost considerat un succes de către organizatori. Totodată, mulţi elevi din clasele terminale din judeţul Satu Mare au fost prezenţi la eveniment pentru a se interesa de oferta locurilor de muncă existente, a profilului de activitate a agenţilor economici, având ca scop integrarea acestora pe piaţa muncii în cel mai scurt timp.

În cadruzl Bursei a fost amenajat un stand special în care consilierul EURES a oferit informaţii despre locurile de muncă în comunitatea europeană şi condiţiile de angajare. La acest stand au fost prezenţi şi reprezentanţii EURES din Ungaria.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts