Carduri de sănătate pentru 250.000 de sătmărenicard-sanatate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a demarat ieri campania de distribuire a celor 12,5 milioane de Carduri Naţionale de Sănătate pentru asiguraţii sistemului de sănătate. Pentru judeţul Satu Mare au fost tipărite circa 250.000 de astfel de carduri care vor ajunge în posesia asiguraţilor până cel târziu la finele lunii noiembrie.

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Georgeta Pop, a afirmat că aceste carduri de sănătate destinate asiguraţilor din judeţul Satu Mare vor fi ridicate de la Imprimeria Naţională de un reprezentant al instituţiei şi un reprezentant al Poştei Române din judeţ.

“Iniţial a fost elaborat un calendar cu cinci date de preluare a acestor carduri, dar ulterior a fost anulat şi a fost stabilită o dată pentru fiecare judeţ. Cardurile destinate judeţului nostru vor fi ridicate în data de 14 octombrie”, a precizat Georgeta Pop.

După ce vor ajunge în judeţ, Poşta Română va începe distribuirea acestor carduri spre asiguraţi în minim 20 de zile de la preluarea lor.

“Distribuirea cardurilor se va face în cursul lunii noiembrie, urmând ca în decembrie să fie făcute testările. Începând cu luna ianuarie, furnizorii de servicii medicale din judeţ care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate vor face raportările serviciilor de sănătate furnizate asiguraţilor pe baza acestor carduri. Pentru judeţul Satu Mare au fost tipărite circa 250.000 de carduri de sănătate, nefiind vizaţi şi cei 70.000 de copii şi tineri cu vârsta până la 18 ani”, a mai declarat Georgeta Pop.

De asemenea, directorul CJAS Satu Mare a mai spus că furnizorii de servicii medicale vizaţi îşi pot achiziţiona încă din această perioadă cititoarele de card consultând lista ofertelor publicate pe site-ul CNAS.

“La achiziţionarea acestor cititoare, furnizorii de servicii medicale trebuie să fie atenţi ca acestea să fie corespunzătoare din punct de vedere tehnic. Oferta acestor cititoare de card se află pe site-ul CNAS”, a mai spus Georgeta Pop.

Cardul Naţional de Sănătate va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Prin implementarea acestui sistem informatic, banii din sistemul asigurărilor de sănătate vor fi cheltuiţi mai eficient şi mai transparent. Unul dintre principalele obiective ale CNAS este ca, începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul Cardului Naţional.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts