Consiliul Local a rezolvat salariile angajaţilor Teatrului de Nordconsiliu

Telenovela salariilor angajaţilor Teatrului de Nord a luat sfârşit. Ultimul act i-a avut ca şi protagonişti pe consilierii sătmăreni, care au alocat sumele necesare din bugetul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare. Interesant este faptul că viceprimarul Marcela Papici, făcută vinovată pentru situaţia instituţiei de cultură, a ales să nu participe la şedinţa de ieri, astfel încât nu a putut răspunde acuzaţiilor care i s-au adus. Prezenţi în sală, actorii Teatrului de Nord au răsuflat uşuraţi după decizia consilierilor locali.

Salariile actorilor din banii sportivilor
Pentru a asigura o parte din sumele necesare în vederea asigurării salariilor angajaţilor Teatrului de Nord, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a propus suplimentarea bugetului Teatrului de Nord cu suma de 550.000 de lei. “Se aprobă majorarea cu suma de 550.000 lei a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Teatrului de Nord Satu Mare, la titlul Cheltuieli de personal. Bugetul rectificat, în valoare de 4.650.000 lei, va fi repartizat după cum urmează: 3.050.000 lei reprezintă nivelul maxim al cheltuielilor de personal, 1.600.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii”, s-a precizat în proiectul de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Satu Mare.

Totuşi, pentru a asigura sumele necesare asigurării salariilor angajaţilor Teatrului de Nord până la sfârşitul acestui an, consilierii locali au propus suplimentarea sumelor cu încă 267.000 de lei, astfel încât cheltuielile de personal să ajungă la 3.317.000 lei. Ceea ce reprezintă nivelul cheltuielilor de personal de la nivelul anului trecut, conform execuţiei bugetului pe 2013.

Acuze înspre viceprimarul Papici şi conducerea CSM
Sumele necesare pentru salariile angajaţilor Teatrului de Nord au fost luate din conturile Clubului Sportiv Municipal Satu Mare. Mai exact, deşi bugetul de venituri şi cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare trebuia suplimentat cu 300.000 de lei, conducerea CSM va trebui să se descurce cu sumele pe care le au deja în conturi. Consilierul UDMR Masculic Csaba a lansat o atenţionare către administraţia locală: “Ar trebui să se ia măsuri împotriva celor care au greşit.” De asemenea, liderul grupului consilierilor UDMR Magyar Lorand a cerut ca persoanele aflate în conducerea Clubului Sportiv Municipal Satu Mare să dea dovadă de respect faţă de Consiliul Local şi să participe la şedinţele de lucru în care este vizată activitatea CSM.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts