More

    Edilii municipiilor din România s-au reunit la Satu Mare

    amr2

    Municipiul Satu Mare este gazda unei şedinţe a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), eveniment care va avea loc în cursul zilei de azi. În preambulul acestei şedinţe, Comitetul Director al Asociaţiei, condus de preşedintele Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a stabilit ieri principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul reunirii de azi. Ajustarea legislaţiei la nevoile actuale este unul dintre principalele puncte dezbătute cu această ocazie.

    Şedinţa Comitetului Director al AMR, format din 22 de membri, s-a desfăşurat la Hotelul Dana I, în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, precum şi a unei delegaţii din oraşul Wolfenbuten. Preşedintele AMR, Tudor Pendiuc, a arătat că principalul punct discutat în şedinţa de azi va viza ajustarea şi modificarea legislaţiei la actualele nevoi şi probleme cu care se confruntă primăriile din România, dar se va mai discuta şi despre atragerea de fonduri europene, salarizarea din administraţia publică locală, dobândirea unui sediu al Asociaţiei precum şi alte aspecte. La rândul său, primarul Dorel Coica şi-a exprimat bucuria că un număr atât de mare de primari şi secretari de primării din ţară au dat curs invitaţiei sale şi a afirmat despre primarul Tudor Pendiuc că a învăţat foarte multe de la acesta şi că îl consideră ca un mentor.

    Prezenţ la eveniment, prefectul Eugeniu Avram a arătat că întâlnirea AMR reprezintă un moment unic pentru judeţul şi municipiul Satu Mare şi că speră că în cadrul şedinţei vor fi elaborate proiecte de modificări legislative care să vină nu doar în sprijinul autorităţilor dar şi a cetăţenilor. Totodată, şi-a oferit tot spărijinul său pentru ca proiectele elaborate la Satu Mare să ajungă în atenţia reprezentanţilor Guvernului. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că întâlnirea primarilor de municipii din ţară este un moment foarte important atât pentru judeţul cât şi municipiul Satu Mare, felicitându-l pe primarul Dorel Coica pentru felul în care a organizat-o. “Este un moment de sărbătoare pentru Satu Mare, care timp de două zile se va afla în prim-planul activităţilor administraţiei publice din România. Sper că primarii vor discuta proiecte legislative benefice atât pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni. Le urez mult suuces”, a mai adăugat Mircea Govor.

    Şedinţa AMR de azi se va desfăşura la Hotel Dana, în sala de conferinţe. Deschiderea lucrărilor va avea loc de la ora 09.30 şi se va încheia la 11.30. La reuniune în afară de primarii municipiilor din România, vor mai fi prezenţi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman, precum şi secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Alin Mitriţă, dar şi parteneri şi colaboratori ai asociaţiei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE