More


  La Zalău, „Centrul Cultural Scala” va fi reabilitat din temelie

  Sălajul nu are nici măcar un cinematograf 
   
  Clădirea în care a funcţionat fostul cinematrograful „Scala” din municipiul Zalău a primit denumirea de „Centrul Cultural Scala” şi va fi reabilitat cu circa 14 milioane de lei. Decizia aparține consilierilor locali ai Primăriei Municipiului Zalău care au adoptat, ieri, potrivit proiectului de hotărâre, „aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii aferente obiectivului de investiţii în Reabilitarea Centrului Scala”. 
  =

   
  Lucrările propuse constau într-o nouă compartimentare care va include un foaier, hol acces sală, sală de spectacole, planetariu, cinema 3D, grup sanitar femei, grup sanitar bărbaţi, grup sanitar persoane cu dizabilităţi locomotorii, bar, depozite bar, casă bilete, cameră tablou electric, garderobă, birou director, birou administrativ, hol, oficiu, cameră proiecţie, cameră regie, spaţiu tehnic, spaţii pentru artişti şi instalarea unei centrale termice. 
   
  Durata lucrărilor va fi de circa zece luni şi cel mai probabil lucrările vor demara în toamna acestui an. Până în anul 1990 Cinematrograful Scala s-a aflat în proprietatea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) care a avut în administrare toate sălile de cinematograf din toată ţara. Până în  anul 1990, RADEF deţinea 600 de săli în întreaga ţară, dintre care trei și pe raza județului Sălaj: la Zalău, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei.
  În februarie 2010 cinematograful „Scala” a trecut la administraţia locală, dar nu a fost utilizat pentru proiecții cinematografice. 
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img