Manifestări bogate în cadrul “Nocturnei Bibliotecilor” la Satu Marebiblioteca

În seara zilei de vineri, se dă startul celei de a cincea ediţii a Nocturnei Bibliotecilor, eveniment naţional iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România (ANBPR) şi susţinut de IREX România şi Programul Biblionet. Pentru acest eveniment, Biblioteca Judeţeană Satu Mare îşi va deschide porţile la ora 18.00, pentru a primi oaspeţi şi vizitatori cu evenimente speciale, activităţi culturale, artistice şi recreative pe timp de noapte, până în jurul orei 23.00. Programul Nocturnei Bibliotecii Judeţene Satu Mare cuprinde activităţi diverse, destinate tuturor categoriilor de public. Astfel, la ora 18.00, în Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de prezentarea proiectului câştigat de instituţia gazdă, “Eu iubesc biblioteca!”, proiect ce va avea ca rezultat îmbogăţirea fondului de publicaţii cu un număr de 1.000 de cărţi.

Programul va continua cu activităţi destinate copiilor, în intervalul orar 18.30-20.00, precum un minirecital de muzică, susţinut de Raluca Dumitru de la Cenaclul “Alfazet”, activităţi creative şi interactive. Un alt moment muzical va fi oferit participanţilor de către elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, coordonaţi de profesorul Anamaria Ardelean, urmat de prezentarea Proiectului interjudeţean “Ştafeta poveştilor”, cu participarea reprezentanţilor Casei Corpului Didactic şi a bibliotecarilor din sistemul bibliotecilor şcolare şi expoziţia cuprinzând produsele implementării acestui proiect.

O temă mereu în actualitate, “Modalităţi de valorificare a patrimoniului Colecţiilor Speciale de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare” va fi prezentată şi susţinută de o expoziţie de carte cuprinzând documente din Fondul de patrimoniu, în intervalul orar 21.00-21.15. Acordurile muzicii clasice se vor face auzite printr-un minirecital de arii şi lied-uri susţinut de Rebecca Astrid Mitraşca şi profesorul Meszaros Gergely de la Liceul de Arte “Aurel Popp”. Reprezentanţi ai Muzeului Judeţean Satu Mare vor face cunoscute publicului participant ultimele descoperiri arheologice şi catalogul de ceramică din colecţia instituţiei.

Momentele lirice şi acordurile muzicii folk vor aparţine membrilor Cenaclului “Alfazet”, tineri artişti sătmăreni, creatori, interpreţi şi iubitori ai istoriei şi civilizaţiei. Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” va fi recucerită de “Fantezii muzicale” cu elevi ai Şcolii de Arte Satu Mare. Alte activităţi în cadrul Nocturnei Bibliotecilor vor fi: expoziţii tematice şi de promovarea cărţii: “Să învăţăm limbi străine” şi “Din comorile colecţiilor Sălii de lectură”; raftul cititorilor şi al donatorilor de carte “Dar din dar pentru sătmăreni”, respectiv eliberarea gratuită a permisului de intrare pentru cei care vor să se înscrie la bibliotecă.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts