More

  Maraton al muzicii de stradă la Satu Mare

  strada

  La acest sfârşit de săptămână, în municipiul Satu Mare s-a desfăşurat Festivalul Muzicii de Stradă care a umplut străzile şi locurile publice ale oraşului cu muzică de calitate, de la Centrul Vechi până în cartiere. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii Sătmăreni și NetMusic School. În cadrul acestui maraton al muzicii de stradă, desfăşurat pe mai multe scene amplasate în diferite locuri din oraş, au avut loc peste o sută de concerte susţinute de aproape 30 de formaţii din ţară şi străinătate.

  În prima zi, vineri, au fost montate mini-scene în cartierul Micro 16 pe Aleea Universului, în Micro 15 pe Aleea Milcov, în Carpați 2 pe strada Ganea, în Piața Eroilor Revoluției și în pasajul Coposu, unde au evoluat muzicieni de blues, jazz, instrumental, hip hop și de alte stiluri.

  A doua zi, sâmbătă, festivalul s-a mutat în Piața Libertății, în parcul central și pe aleile adiacente, unde au cântat formații venite din București, Budapesta, Cluj-Napoca, Oradea și, bineînțeles, trupele locale. Startul festiv a avut loc lângă Turnul Pompierilor, cu un flashmob inedit, iar de la ora 12.00 până la ora 21.00, centrul istoric a răsunat de muzica rock, blues, jazz, funky și alte stiluri muzicale.

  Manifestările de ieri au avut loc în Centrul Vechi unde publicul sătmărean a avut posibilitatea de a asculta şi a vota muzicienii. Tot ieri, la scena principală a avut loc şi festivitatea de premiere. Au fost acordate un premiu întâi în valoare de 1.000 de euro, două premii doi în valoare de 1.000 de lei şi un premiu trei în valoare de 500 de lei. Punctajul final în concursul muzical a fost realizat pe baza votului publicului şi pe baza punctajului juriului de specialitate compus din Gabi Jugaru entertainer radio/tv, Adrian Coliţă reprezentant Dynacord România şi Bartos Erzsébet, redactor muzical radio.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE