More

  Nocturna Bibliotecilor, eveniment naţional ajuns deja la cea de a V-a ediţie, și la Zalău

  1
  Nocturna Bibliotecilor, eveniment naţional ajuns în acest an la cea de a V-a ediţie, se va desfăşura şi la Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu“ din Zalău, în noaptea din 26 spre 27 septembrie 2014.

  Activităţile vor debuta vineri, 26 septembrie, de la ora 16.00, cu „Maratonul Lecturii – Gâlceava cărţilor” şi „Cea mai bună carte a verii”, urmate de la ora 18.00 de un „Bibliocarnaval”. Cu această ocazie, vor fi răsplătiţi şi copiii care au participat în cursul verii la activităţile acţiunii „Bibliovacanţa”, desfăşurată în perioada iulie – august.
  De la ora 19.00, se va desfăşura activitatea „Fii cool! – Intră în clubul de lectură. Deschidem noi orizonturi”, şi va putea fi vizitată expoziţia de carte „Lectura de seară”, urmate de vizionarea filmului „Rebel fără cauză”, cu începere de la ora 20.00.
  Seara va continua cu „taifas de bibliotecar”, sub genericul „Idei în zbor”, şi cu „Terapie prin muzică”, activitate în cadrul căreia vor fi expuse genurile muzicale şi influenţa lor asupra viselor.
  În cadrul aceluiaşi eveniment, va fi deschisă şi expoziţia aniversară „Sălăjeni omagiaţi în 2014“, în Sala Scriitorilor Sălăjeni, aceasta putând fi vizitată în perioada 26 septembrie – 10 octombrie 2014.
  Nocturna Bibliotecilor 2014 propune o nouă abordare creativă a activității pe timp de noapte a instituțiilor de bibliotecă, în noaptea din 26 spre 27 septembrie. Inițiată de ANBPR și bibliotecile publice în 2010, campania națională a ajuns la a cincea ediție și va aduce alături participanți din toate categoriile de vârstă.
  Ca element în premieră, în acest an, organizatorii îşi propun să deruleze această campanie simultan în România și Republica Moldova, în cadrul unui parteneriat între Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Asociația Bibliotecarilor Moldoveni (ABRM).
  În Zalău, evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu“, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău şi Fundaţia „Mereu Aproape“.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE