More

  Nouăsprezece migranţi sirieni, ascunşi într-un tir, prinşi la Petea

  migranti

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, în cooperare cu Direcţia Regională Antifraudă Oradea, au depistat vineri 19 migranţi sirieni, ascunşi într-un autocamion încărcat cu piese electrice, care intenţionau să treacă ilegal frontiera. Din cercetări a rezultat că migranţii au fost sprijiniţi de doi cetăţeni români, şoferi ai autocamionului, cercetaţi pentru trafic de migranţi şi prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestul la domiciliu.

  La PTF Petea s-au prezentat vineri, pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, ambii conducători auto ai unui ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, care efectuau o operaţiune de transport de marfă în regim internaţional pe relaţia România – Germania. În cadrul unei acţiuni specifice desfăşurate la nivelul Sectorului PF Petea împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare – ITPF Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu Direcţia Regională Antifraudă Oradea, la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, activitate în urma căreia au fost descoperite ascunse în compartimentul pentru marfă 19 persoane de origine asiatică.

  Cele 19 persoane de cetăţenie siriană, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal în Germania unde au rude. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi conducători auto ai mijlocului de transport a fost reţinută infracţiunea de trafic de migranţi, iar cei 19 cetăţeni asiatici au fost predaţi Biroului pentru Străini Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale. În cursul zilei de duminică, şoferii români au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se pentru cei doi bărbaţi arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 zile. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. Iar în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră sătmăreni au mai descoperit alţi trei migranţi care au dorit să iasă ilegal din ţară.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE