Parc industrial modern, inaugurat ieri la Petreştipetresti

Circa 20 de investitori sunt aşteptaţi să investească în modernul parc industrial inaugurat ieri la Petreşti. Investiţia se întinde pe o suprafaţă de circa 12 hectare şi a fost realizat în cadrul proiectului transfrontalier Petreşti-Vallaj (Ungaria) intitulat “Parc industrial şi centru de consultanţă şvăbesc”, în valoare totală de peste un milion de euro. Parcul industrial dispune de toate facilităţile (apă, curent, gaz), şi a fost deja construită o hală de producţie pentru un investitor italian care va crea aici 30 de noi locuri de muncă.

Un vis devenit realitate
La inaugurarea parcului industrial de la Petreşti au fost prezenţi şeful serviciului economic al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Sebastian Groning, prefectul Eugeniu Avram, primarul comunei Petreşti, Otto Marchiş, primarul comunei Vallaj, Girbea Vilmos, consilieri judeţeni, primari din comunele învecinate dar şi delegaţia din Wolfenbutten, prezentă în aceste zile în judeţul Satu Mare.

În deschiderea evenimentului, primarul Otto Marchiş a afirmat că parcul industrial reprezintă pentru comuna Petreşti un vis devenit realitate. “Azi se scrie o nouă pagină de istorie în cartea comunei Petreşti, iar un vis a devenit realitate, şi anume ca Petreştiul să aibă un parc industrial propriu. Eu şi Consiliul Local Petreşti am crezut în acest vis care am reuşit să-l realizăm în cadrul acestui proiect implementat împreună cu partenerii noştri din Vallaj. Urmează o nouă provocare, ca acest parc să fie populat cu agenţi economici. Cei care vor investi aici vor beneficia de o serie de avantaje printre care scutiri la plata impozitului pe clădiri şi de ajutoare de minimis din partea Guvernului României”, a mai spus Otto Marchis, care a mulţumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investiţii.

La rândul său, Sebastian Groning şi-a exprimat bucuria pentru realizarea acestui parc industrial şi că poate participa la inaugurarea acestuia. “Este o zi festivă pentru comuna Petreşti şi mă bucur foarte mult pentru realizarea acestei investiţii. Mă bucură faptul că există o bună colaborare între oamenii de afaceri din România şi din Germania şi îmi exprim încrederea că acest parc industrial va duce la dezvoltarea economică a acestei zone”, a spus reprezentantul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Incubator de bunăstare
Prefectul Eugeniu Avram a considerat că ideea creării acestui parc industrial a fost extraordinară şi a adresat felicitări primarului Otto Marchiş şi echipei care a implementat proiectul, realizat cu spriujinul Guvernului României şi a Uniunii Europene. “A fost creat un adevărat incubator de bunăstare a acestei comunităţi şi a celor din jur. Dezvoltarea economică este singura şansă pentru aceste comunităţi pentru un trai decent şi un viitor mai bun şi sper că vor urma şi alte investiţii de acest gen. Guvernul României stimulează, prin politicile sale de dezvoltare, investiţiile şi vă asigur de tot sprijinul meu personal şi al Instituţiei Prefectului în toate demersurile pe care le veţi iniţia”, a mai spus prefectul.

După ce consilierul judeţean Joszef Pinter a transmis mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane Satu Mare, Dan Brumboiu, a dat asigurări că va face eforturi ca investitorii germani să investească în acest parc industrial şi în altele din judeţ. A urmat apoi binecuvântarea dată de preoţi, după care a fost tăiată panglica inaugurală.

Circa 20 de posibile investiţii
Prin proiectul derulat cu partea maghiară, în valoare totală de peste un milion de euro, a fost creat un centru de asistenţă în Vallaj şi parcul industrial de la Petreşti. Acesta din urmă se întinde pe o suprafaţă de circa 12 hectare fiind împărţit în 20 de parcele cuprinse între 40 şi 60 de ari. În cadrul parcului au fost realizate toate facilităţile, apă, gaz, curent, astfel că investitorilor nu le rămâne decât să se apuce de treabă.

Totodată, a fost construită şi o hală de producţie pentru un investitor italian care va crea aici 30 de noi locuri de muncă. Cei care vor investi în acest parc industrial vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe clădiri precum şi de ajutoarele de minimis acordate de Guvernul României.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts