Primăria Carei se mută în casă nouăcarei_nou

În cursul lunii viitoare, Primăria Carei va începe să se mute în noul sediu de lângă Judecătorie. Este vorba de imobilul care a adăpostit fostul han Cerbul de Aur, a cărui reabilitare a fost începută în mai 2010. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu au costat circa şase milioane de lei. Lucrările sunt finalizate, în prezent fiind introdus sistemul de transmisie de date şi sistemul de siguranţă. “Mutarea se va face în etape, astfel încât să creăm un disconfort cât mai mic în activitatea administraţiei locale. Pentru a diminua perioada necesară mutării din actualul sediu, vom lucra şi la sfârşit de săptămână. Nu cred că întreaga operaţiune să dureze mai mult de două sau trei săptămâni”, ne-a declarat city-managerul Beko Tamas.
Hanul Cerbul de Aur este o construcţie cu o deosebită încărcătură istorică. Construcţia hanului “Cerbul de Aur” a fost realizată de către contesa Zichy Karolina, soţia contelui Karolyi Ggyorgy, după proiectul arhitectului Ybl Miklos, cu ocazia cutremurului din 1834, când clădirea hanului a fost grav avariată. Se spune că din această clădire a văzut-o poetul Petofi Sandor prima oară pe Szendrey Julia, soţia sa. Între anii 1890-1968 a fost sediul primăriei, iar după 1990, cazarmă. Imobilul a fost preluat de administraţia locală, care i-a redat destinaţia de sediu al Primăriei Carei.

Sediul în care funcţionează în prezent Primăria Carei a fost retrocedat la începutul anilor 2000 urmaşilor fostului proprietar. Administraţia locală a intenţionat să cumpere imobilul, însă negocierile cu urmaşii fostului proprietar au eşuat. În prezent, Primăria Carei plăteşte pentru sediu o chirie lunară de 14.000 de lei.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts