Primăria Zalău a obținut premiul de eminență în cadrul proiectului „Orașul Reciclării”Primăria Municipiului Zalău a obținut premiul de eminență în cadrul proiectului „Orașul Reciclării”, fiind municipalitatea care a reușit să-și păstreze și anul acesta locul I pentru cele mai multe deșeuri colectate selectiv/ locuitor. 
 

„Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat și în alte orașe, de exemplu Sfântu Gheorghe și, anul trecut, Mediaș, orașe care au luat marele premiu. Știm că în primul rând este vorba de investițiile în punctele de colectare, cu containere așezate mai mult în pământ, metodă care limitează accesul anumitor persoane la deșeurile din interior. Felicitări firmei SC Ave Sălaj Ecoserv SRL, operatorul de salubrizare din Zalău, pentru că are un aport deosebit în obținerea acestui premiu”, a declarat Radu Căpîlnașiu, primarul Municipiului Zalău. 
 
Pe parcursul competiției, în Zalău au fost colectate separat 424.938 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 197.174 de kg de plastic, 219.764 de kg de hârtie-carton și 8.000 de kg de metal. Prin acest proiect cei 53.308 de locuitori au aflat despre importanța reciclării, având la dispoziție 252 de containere colorate pentru separarea deșeurilor de ambalaje. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării Primăriei Municipiului Zalău și a operatorului de salubritate, SC Ave Sălaj Ecoserv SRL. 
 
Proiectul „Orașul Reciclării”, inițiat de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. 
 
Criteriile care au stat la baza evaluării au fost calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container), cantitatea de deșeuri colectate și acțiunile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile. 
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts