Statul Român sprijină tinerii antreprenoriltsd

Statul Român îşi reorientează politica faţă de sprijinirea tinerilor antreprenori prin lansarea unei politici unitare cu o strategie pe termen lung, prin reducerea birocraţiei şi încurajarea accesării de finanţări nerambursabile, a fost principala idee desprinsă în cadrul dezbaterii “STARTUP-ul unei noi generaţii” organizată miercuri de Liga Tinerilor Inteprinzători Social Democraţi (LTISD) la Palatul Parlamentului. La această dezbatere au fost prezenţi Mihai Sturzu – preşedinte TSD, Răzvan Iosif – preşedinte LTISD, Gabriel Petrea, Andrei Tinu, Emilian Pavel, Adrian Bădescu, Traian Ispăsiu – directorul asociaţiei pentru antreprenoriat, Eugen Teodorovici – ministrul Fondurilor Europene şi delegaţii din 14 judeţe. Printre cele prezente a fost şi delegaţia sătmareană formata din Ioana Bran – preşedinte LTISD Satu Mare, Ciprian Crăciun – vicepreşedinte LTISD Satu Mare, Radu Suărăşan, Ciprian Ardelean şi Marius Pop.

În cadrul dezbaterii s-a discutat despre strategia de absorbţie a fondurilor europene la nivel naţional pentru perioada 2014-2020, de domeniile care sunt prioritare precum şi despre atragerea de fonduri europene care să asigure o sustenabilitate pe termen lung a economiei naţionale şi punerea unui accent deosebit pe producţie. “TSD susţine dezvoltarea anteprenoriatul în România şi sprijină Guvernul în acest demers deoarece fiecare nouă mică afacere creează locuri de muncă şi contribuie cu impozite şi taxe la bugetul de stat. De altfel, pe bună dreptate, se spune că IMM-urile sunt motorul economiei. Guvernul condus de premierul Victor Ponta sprijină atât marile companii, cât şi micii înteprinzători”, a afirmat cu această ocazie preşedintele TSD, Mihai Sturzu. “Fiecare dintre noi reprezintă o nouă generaţie – noua generaţie politică, noua generaţie în mediul de afaceri. Este îndatorirea noastră să devenim exponenţii cheie ai comunităţilor din care facem parte. Punerea exemplului este de necontestat astfel că vă îndem să îi inspiraţi pe tinerii din jurul vostru, să îi determinaţi să devină antreprenori”, a spus şi preşedintele LTISD, Răzvan Iosif.

Preşedintele LITSD Satu Mare, Ioana Bran, consideră că această şedinţă “a fost un prilej bun pentru tinerii antreprenori de a pune pe masa guvernului problemele cu care se confruntă atât ei, cât şi restul antreprenorilor din ţară, indiferent de domeniul de activitate, şi chiar de a face unele sugestii pentru ca aceste probleme să poată fi rezolvate”.

Şedinţa s-a încheiat cu discuţii libere în care tinerii intreprinzători social-democraţi au adresat întrebări la care au primit răspunsuri din partea ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts